ms.detector.media
MediaSapiens
13.06.2019 17:01
WhatsApp обмежить розсилку повідомлень від ЗМІ
WhatsApp обмежить розсилку повідомлень від ЗМІ
У WhatsApp хочуть триматися образу приватного месенджера і боротися з масовою розсилкою новин користувачам від засобів масової інформації.

Розробники месенджеру WhatsApp планують обмежити для ЗМІ можливість масової розсилки повідомлень користувачам, які користуються цією програмою. Тим самим у компанії планують захистити своїх користувачів від можливих зловживань і підтримувати образ WhatsApp як суто приватного месенджера. Про це написали на офіційному сайті компанії.

З цією метою вже з 7 грудня цього року сервіс планує почати вживати заходів юридичного характеру проти тих, хто буде розсилати масові повідомлення або ж підтримуватиме такі дії інших. Портал MEEDIA повідомляє, що цей процес зачепить чимало ЗМІ.

Упродовж кількох останніх років чимало видань і ЗМІ стали активніше використовувати сервіс WhatsApp. Серед них — і німецькі Süddeutsche Zeitung та Westdeutscher Rundfunk. До речі, швейцарська Schweizer Rundfunk стала першою німецькомовною медіакомпанією, котра, за власною інформацією, почала експериментувати з розсилкою новин за допомогою WhatsApp ще у 2014 році.

Платформа WhatsApp, яка належить компанії Facebook, не передбачає можливість масової розсилки повідомлень від ЗМІ. Аби надсилати свої новини у вигляді розсилок користувачам мессенджера, ЗМІ зазвичай звертаються до посередників. Але і вони також підпадуть під нові обмеження сервісу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за користувачами WhatsApp могли шпигувати, подзвонивши їм.

ms.detector.media