Влада Великої Британії звинуватила Facebook у торгівлі даними та нечесній конкуренції

Влада Великої Британії звинуватила Facebook у торгівлі даними та нечесній конкуренції

18:04,
18 Лютого 2019
2204

Влада Великої Британії звинуватила Facebook у торгівлі даними та нечесній конкуренції

18:04,
18 Лютого 2019
2204
Влада Великої Британії звинуватила Facebook у торгівлі даними та нечесній конкуренції
Влада Великої Британії звинуватила Facebook у торгівлі даними та нечесній конкуренції
Автори:
Законодавці Великої Британії звинувачують Facebook у порушенні законів про конфіденційність даних та конкуренцію. Також закидають генеральному директору Facebook Марку Цукербергу вияв зневаги до парламенту через його відсутність на слуханнях.

18 лютого Комітет з питань цифрових технологій, культури, засобів масової інформації та спорту Великої Британії повідомив у своєму звіті, що онлайн-платформа Facebook "навмисно і свідомо" порушила закони про конфіденційність даних і конкуренцію. Про це йдеться у матеріалі CNN. Документи, що розглядаються комітетом, включають листування між генеральним директором Facebook Марком Цукербергом та іншими керівниками компанії. 



Розслідування стало реакцією на позов, поданий у Каліфорнії проти Facebook, і тривало 18 місяців. Комітет отримав документи в кінці минулого року від невеликої компанії, що називається Six4Three. За даними комітету, документи вказують на те, що Facebook "хотіла переналаштувати параметри конфіденційності своїх користувачів для передачі даних" розробникам програм. Законодавці також стверджують, що соціальна мережа змусила деякі з таких компаній піти з ринку.

"Структура управління Facebook є непрозорою для тих, хто знаходиться поза межами бізнесу. Це було зроблено, аби приховати знання та відповідальність за конкретні рішення", — йдеться в доповіді.

У відповідь на звинувачення у Facebook заявили, що не порушували законів про захист даних або конкурентне право. Карім Палант (Karim Palant), менеджер з питань політики приватності Facebook у Великій Британіі, заявив, що компанія "підтримує діюче законодавство про конфіденційність", а також відкрита для "змістовного регулювання".  Звинувачення у торгівлі даними та нечесній конкуренції Facebook відкидає.

У грудні представники Facebook заявили, що документи з позову Six4Three були "надані вибірково", аби “висвітлити лише одну сторону історії”. CNN та інші служби попросили суд Каліфорнії зробити документи публічними.

Розслідування комітету включає майже два десятки усних допитів. Серед них — спеціальне слухання у Вашингтоні, округ Колумбія, США. Також було створено міжнародний комітет, в якому брали участь представники дев'яти країн. Сам текст звіту містить понад 100 сторінок.

Нагадаємо, що у грудні Парламент Великобританії оприлюднив 250 сторінок внутрішнього листування менеджменту компанії Facebook. Згідно з листуванням, в 2012 році в компанії обговорювали можливість надання платного доступу великими рекламодавцям до даних користувачів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Vox
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду