Більшість американців користуються Facebook так само, як і до викриття витоку Cambridge Analytica — опитування

Більшість американців користуються Facebook так само, як і до викриття витоку Cambridge Analytica — опитування

12:51,
7 Травня 2018
2067

Більшість американців користуються Facebook так само, як і до викриття витоку Cambridge Analytica — опитування

12:51,
7 Травня 2018
2067
Більшість американців користуються Facebook так само, як і до викриття витоку Cambridge Analytica — опитування
Більшість американців користуються Facebook так само, як і до викриття витоку Cambridge Analytica — опитування
Автори:
Більшість юзерів Facebook з США продовжуть користуватися платформою в такому ж режимі, як і до викриття незаконного витоку даних мільйонів людей компанії Cambridge Analytica.
Про це свідчать дані опитування Reuters/Ipsos.
 
Національне онлайн-опитування проводилося 26-30 квітня.

«Було встановлено, що близько половини американських користувачів Facebook не змінили обсяги використання сайту, одна чверть заявили, що використовують його більше», — йдеться в публікації агентства Reuters.

Ще чверть респондентів заявили, що останнім часом користувалися соцмережею менше, припинили туди заходити або й взагалі видалили свій аккаунт.

Таким чином загальний рівень користування Facebook юзерами зі США лишився приблизно таким самим.

«Серед дорослих респондентів 64 % заявили, що вони використовують Facebook принаймні один раз на день. Цей показник дещо зменшившись —з 68 %, про які стало відомо в результаті аналогічного опитування наприкінці березня, незабаром після того, як медіа повідомили про діяльність Cambridge Analytica», — йдеться в метеріалі.

Аналітик Майкл Пахтер (Michael Pachter) з  компанії Wedbush Securities заявив, що вочевидь, причина лояльності користувачів Facebook обумовлена тим, що дані використовувалися лише для політичних оголошень, і ніяк конкретно не вплинули на життя людей. «Я ще не читав статей, в якій говорилося б, що якась людина зазнає збитків від порушення. Ніхто не обурений на індивідуальному рівні»,  — зазначив він.

Компанія Facebook відмовилася надати коментар Reuters.

За даними опитування, кількість Facebook-користувачів, які заявили, що знають як захистити там свою особисту інформацію, більша, ніж серед юзерів інших платформ —Snapchat, Instagram, Pinterest і Tumblr.

Опитування показало, що 74% власників акаунтів у Facebook заявили, що вони знали про свої поточні налаштування конфіденційності, а 78% зазначили, що вміють їх змінювати. Тодія як лише 60% користувачів Instagram заявили, що обізнані з такими налаштуваннями й 65% знають, як ними керувати. Щодо Twitter ці показники становлять 55% та 58% відповідно. 

Незважаючи на розуміння параметрів конфіденційності Facebook, лише 23% користувачів вказали, що вони «повністю контролюють» інформацію, яку там зберігають. Ще 49% вважають, що «мають деякий контроль», а 20% — що «не контролюють». Решта — 9% — обрали варіант «не знаю».

Опитування Reuters/Ipsos проводилося онлайн англійською мовою по всій території Сполучених Штатів. Були зібрані відповіді 2194 дорослих, зокрема 1938 користувачів соціальної мережі Facebook, 1167 юзерів Twitter та 1237 власників профілів у Instagram. Стандартна похибка вибірки становить 3%.

Нагадаємо, в березні The New York Times та The Observer опублікували матеріали,  в яких викрили значний витік персональних даних користувачів Facebook в обхід правил соцмережі компанії з політичного консалтингу Cambridge Analytica, яка зокрема співпрацювала зі штабом Дональда Трампа під час американських виборів 2016 року. Згідно з внутрішнім розслідуванням Facebook, Cambridge Analytica могла отримати доступ до даних 87 мільйонів її користувачів, більшість з яких — із США.  Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

Внаслідок цього акції Facebook впали в ціні, що завдало компанії збитків на близько $5 млрд. Компанія анонсувала низку змін в правилах соцмережі, наприклад спрощене керування особистими даними та можливість очистити історію переглядів й пообіцяла «повернутися до свого коріння» та зосередитися на інтересах своїх користувачів. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
pixabay.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду