Amazon запустив власну соцмережу Spark

Amazon запустив власну соцмережу Spark

15:08,
20 Липня 2017
1851

Amazon запустив власну соцмережу Spark

15:08,
20 Липня 2017
1851
Amazon запустив власну соцмережу Spark
Amazon запустив власну соцмережу Spark
Автори:
Сервіс Amazon оголосив про запуск соціальної мережі під назвою Spark. Як і слід було очікувати, вона орієнтована на придбання користувачами товарів в інтернет-магазині компанії.

Spark схожа за побудовою на Instagram - з тією різницею, що мережа використовує не просто фото, а фото на яких будь-який з об’єктів можна купити через інтернет. Такі знімки позначаються значком із пакетом для покупок. Як пояснили в компанії, мета нового сервісу - перенести частину соціальної активності навколо продуктів за межами майданчика назад в Amazon.

Компанія тестувала свою нову соцмережу впродовж кількох місяців, не привертаючи до неї зайвої уваги, пише TechCrunch. За оцінками видання, Spark має декілька спільних рис та функцій з Instagram та Pinterest. Оскільки нова мережа пропонує як ритейлерам, так і користувам, більш зручний функціонал для розміщення оголошень та здійснення покупок, вона може перехопити частину рекламодавців у Instagram.

 

Скріншот з нової соціальної мережі від Amazon. Значок в правому нижньому куті фотографії вказує на те, що один предмет з цього знімка можна придбати онлайн.

Публікації в Spark можна фільтрувати за категоріями й інтересами, які користувачі вказують при реєстрації в мережі. Щоб почати роботу з Amazon Spark, необхідно скористатися мобільним додатком Amazon. Публікувати записи в Spark на разі можуть тільки члени програми Amazon Prime. Додаток поки що доступний тільки на мобільних пристроях і лише за допомогою програми для iOS. Версію для Android розробники обіцяють запустити найближчим часом.

Раніше цього тижня в медіа з’явилася інформація про те, що Amazon  працює над створенням месенджера під назвою Anytime. Компанія дослідила, яких функцій бракує її клієнтам, й почала роботу над новим додатком.

Раніше спробу запровадити проект із приватними оголошеннями робила компанія Facebook. Сервіс із назвою Marketplace був запущений восени 2016 року, однак швидко був розкритикований. Користувачам не подобались сповіщення про нерелевантні товари й оголошення, а журналісти виявили на ньому оголошення про вільний продаж зброї та наркотиків.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Amazon
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду