Донька президента Киргизстану зникла із соцмереж після скандального фото

Донька президента Киргизстану зникла із соцмереж після скандального фото

17:26,
18 Квітня 2017
2757

Донька президента Киргизстану зникла із соцмереж після скандального фото

17:26,
18 Квітня 2017
2757
Донька президента Киргизстану зникла із соцмереж після скандального фото
Донька президента Киргизстану зникла із соцмереж після скандального фото
Автори:
Із Facebook та Instagram зникли акаунти молодшої дочки президента Киргизстану Алії Шагієвої. В обох соціальних мережах вона послідовно висловлювалася на підтримку гендерної рівності, фемінізму і проти об'єктивації жінок.

14 квітня вона виклала на своїй сторінці у Facebook фотографію, де вона годує грудьми новонародженого сина, пише BBC.

«Я буду абсолютно спокійно діставати свої груди де завгодно, коли моя дитина голодна, чи то у торговому центрі, салоні машини або на лавці у громадському парку. Я буду прикладом для інших матерів, яких загнали в незручні рамки патріархального суспільства», - написала вона під фотографією.

Пост Шагієвої поширили центральноазіатські й російські ЗМІ. Частина користувачів критикувала дочку президента за «нескромність».

Сама жінка неодноразово згадувала у своїх постах, що стикається з агресивними коментарями інших користувачів, які звинувачують її в тому, що вона веде себе негідно для свого статусу - дочки президента мусульманської країни.

У вівторок стало відомо, що акаунти Шагієвої у Facebook та Instagram видалені. Офіційних заяв, які б пояснювали причини видалення акаунтів, вона не робила.

Алія Шагієва - молодша дочка президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва. Вона художник-графік і вчилася в Санкт-Петербурзькому художньому училищі імені Рехіра, а також в Академії мистецтв Киргизстану.

Жінка писала, що навмисно використовує прізвище матері, а не батька.

Нагадуємо, на початку квітня американська організація Freedom House оприлюднила доповідь про стан демократії в колишніх посткомуністичних країнах. На пострадянському просторі лише Україна, Молдова, Грузія та Вірменія не належать до країн із усталеними авторитарними режимами. Киргизстан через політику президента Алмазбека Атамбаєва дослідники зарахували до числа авторитарних країн, хоча ще рік тому він був в одному списку з Україною.  Українську демократію за 2016 рік оцінили на 4,61 (де 7 – найгірший прогрес у демократичності), Киргизстан отримав показник у 6 балів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Síntesis TV
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду