Правозахисники розкритикували Facebook за політику видалення контенту

Правозахисники розкритикували Facebook за політику видалення контенту

10:03,
2 Листопада 2016
1619

Правозахисники розкритикували Facebook за політику видалення контенту

10:03,
2 Листопада 2016
1619
Правозахисники розкритикували Facebook за політику видалення контенту
Правозахисники розкритикували Facebook за політику видалення контенту
Автори:
Понад 70 правозахисних груп США звернулися до CEO Facebook Марка Цукерберга з проханням роз'яснити політику компанії щодо видалення контенту.

Правозахисники написали колективного листа, в якому розкритикували соцмережу за випадки видалення записів користувачів, у тому числі таких, що стосуються порушень прав людини і насильства з боку поліції.

«Коли найбільш вразливі члени суспільства звертаються до вашої платформі, щоб повідомити про несправедливість, Facebook морально зобов'язаний захищати їх», - йдеться в листі. Правозахисники також нагадали про випадок, коли через Facebook Live користувач наживо транслював, як поліція застрелила темношкірого чоловіка у Міннесоті:  «Так Facebook стає не лише каналом для поширення новин. Це місце, де новини створюються. Ваша компанія бере на себе все більшу роль в управлінні медіа, що напряму впливає на публічну сферу».

Правозахисники попросили Facebook роз'яснити, яким чином він приймає рішення про цензурування контенту, а також створити платформу, на якій користувачі зможуть подати заявку на відновлення цензурованого контенту; провести зовнішній аудит своєї політики і відмовитися від надання інформації про контент та користувача третім особам, якщо це не відповідає закону. 

В прес-службі Facebook заявили, що вже розглядають звернення правозахисних груп. Минулого місяця компанія анонсувала пом'якшення цензури в матеріалах користувачів.

Кілька місяців тому Facebook деактивувала відео із перестрілкою на запит поліції. Жінка транслювала наживо в соцмережу відео із поліцейськими, які приїхали її затримати. Інцидент завершився тим, що поліція застрелила її.

Тоді активіст Black Lives Matter Дерей Маккессон (Deray McKesson) заявив, що такі дії Facebook викликають «глибоке занепокоєння». Інший активіст активіст Дуейн Девіс (Duane Davis) заявив, що «влада відбирає у нас соціальні мережі, щоб люди не почули наші історії».

MediaSapiens писав і про інші випадки цензурування контенту соцмережею. Так, Facebook видалила  фото Ніка Ута часів В'єтнамської війни. Іншого разу депутат данського парламенту Метте Гйерсков не зміг додати до своєї публікації фото знаменитої статуї Русалоньки через обмеження на публікацію оголеного тіла. Іншого разу алгоритм Facebook заблокував роботу відеохудожника Ріно Стефано Тальяфьерро (Rino Stefano Tagliafierro), в якій використовувались класичні картини XV та XIX століть. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
AFP
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду