Facebook анонсувала пом'якшення цензури в матеріалах користувачів

Facebook анонсувала пом'якшення цензури в матеріалах користувачів

14:00,
22 Жовтня 2016
2184

Facebook анонсувала пом'якшення цензури в матеріалах користувачів

14:00,
22 Жовтня 2016
2184
Facebook анонсувала пом'якшення цензури в матеріалах користувачів
Facebook анонсувала пом'якшення цензури в матеріалах користувачів
Автори:
Соцмережа Facebook пообіцяла коригувати свою політику цензурування матеріалів користувачів.

У компанії готові показувати більше зображень і текстових матеріалів, які зазвичай віддалялися за порушення правил спільноти Facebook, йдеться в офіційному блозі соцмережі. При цьому буде враховуватися, чи був опублікований користувачем контент інформативним для інших.

Конкретна дата змін в стандартах цензурування публікацій на Facebook не уточнюється, але в компанії стверджують, що це відбудеться «в найближчі тижні».

«Чи є зображення гідним висвітлення у пресі або історично значущим - досить суб'єктивне питання. Зображення оголених людей або насильства, які є прийнятними в одній частині світу, можуть бути образливими - або навіть незаконними - в іншій... І люди часто розходяться в думках про те, які саме стандарти можуть бути закладені в основі співтовариства, яке повинно бути одночасно безпечним і відкритим для вираження», - написала компанія. 

Втім, як зазначає Pointer, хоча компанія і погодилася піти назустріч багатьом авторам контенту, які раніше нарікали на цензуру в Facebook, компанія поки не окреслила, які конкретно зміни будуть внесені в стандарти спільноти. 

Facebook потрапив під шквал критики за видалення знаменитого фото Ніка Ута часів В'єтнамської війни, так як на знімку зображена гола дівчинка. Одна з найбільших газет Норвегії Aftenposten опублікувала на першій шпальті звернення до генерального директора Facebook Марка Цукерберга.  В ньому редакція написала про те, що розроблені Facebook алгоритми цензурування контенту, які «не відрізняють документалістику від дитячої порнографії», не повинні впливати на редакційну політику ЗМІ по всьому світу.

Іншого разу депутат данського парламенту Метте Гйерсков не зміг додати до своєї публікації фото знаменитої статуї Русалоньки через обмеження на публікацію оголеного тіла.

В матеріалі для The Guardian медіаексперти закликали соцмережу визнати свою відповідальність, як одного з найбільших каналів поширення контенту, в тому числі новинного, та залучати живих людей в якості редакторів для формування новинної стрічки, замість того, аби покладатися виключно на алгоритм.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Bidness Etc
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду