Facebook запустила онлайн-курси для журналістів

Facebook запустила онлайн-курси для журналістів

10:45,
27 Жовтня 2016
4207

Facebook запустила онлайн-курси для журналістів

10:45,
27 Жовтня 2016
4207
Facebook запустила онлайн-курси для журналістів
Facebook запустила онлайн-курси для журналістів
Автори:
Facebook запустила серію онлайн-курсів для журналістів, в яких навчить їх як краще використовувати соціальну мережу.

Як пояснила компанія, на створення цих курсів Facebook надихнула дискусія з журналістами та редакторами, які часто запитували, де вони можуть краще вивчити сервіси та інструменти Facebook, які вони використовують у професійних цілях. При чому, аби вся ця інформація була зібрана в одному місці.

«У найближчі тижні, ми також розпочнемо серію вебінарів на сайті, які будуть адаптовані для журналістів: як новачків, так і досвідчених користувачів Facebook. Ці вебінари будуть організовані з урахуванням нових продуктів та функцій, які журналісти використовують у Facebook та з урахуванням різних завдань, які журналісти виконують через соцмережу: збір новин, створення контенту, дослідження аудиторії», - написала компанія у блозі.

Заняття будуть доступні через Blueprint, глобальну навчальну програму Facebook. Крім того, соцмережа анонсувала вебінар щодо того, як журналісти можуть використовувати Facebook Live.

«Онлайн-курси є лише останнім прикладом роз'яснювальної роботи серед журналістів, яку проводить Facebook. Соціальна мережа налагодила партнерські зв'язки з компаніями-постачальниками новин аби підвищити якості цього типу контенту на Facebook і допомогти редакціям, для яких соціальна мережа є основним джерелом трафіку і залучення аудиторії», - коментує Poynter

Нещодавно Facebook анонсувала пом'якшення цензури в матеріалах користувачів. У компанії готові показувати більше зображень і текстових матеріалів, які зазвичай віддалялися за порушення правил спільноти Facebook. При цьому буде враховуватися, чи був опублікований користувачем контент інформативним для інших. 

Facebook потрапив під шквал критики за видалення знаменитого фото Ніка Утачасів В'єтнамської війни, так як на знімку зображена гола дівчинка. Одна з найбільших газет Норвегії Aftenposten опублікувала на першій шпальті звернення до генерального директора Facebook Марка Цукерберга.  В ньому редакція написала про те, що розроблені Facebook алгоритми цензурування контенту, які «не відрізняють документалістику від дитячої порнографії», не повинні впливати на редакційну політику ЗМІ по всьому світу. 

В матеріалі для The Guardian медіаексперти закликали соцмережу визнати свою відповідальність, як одного з найбільших каналів поширення контенту, в тому числі новинного, та залучати живих людей в якості редакторів для формування новинної стрічки, замість того, аби покладатися виключно на алгоритм.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Media Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду