18-річний продавець чаю став моделлю завдяки одному фото

18-річний продавець чаю став моделлю завдяки одному фото

15:46,
21 Жовтня 2016
1881

18-річний продавець чаю став моделлю завдяки одному фото

15:46,
21 Жовтня 2016
1881
18-річний продавець чаю став моделлю завдяки одному фото
18-річний продавець чаю став моделлю завдяки одному фото
Автори:
Життя 18-річного продавця чаю із Пакистану змінилося за одну ніч - після того, як його фото набуло популярності в інтернеті.

Джаверія Алі сфотографувала Аршада Хана, коли той наливав чай на ринку в Ісламабаді, пише BBC

Тисячі користувачів поширили цю картинку, особливо відзначаючи пронизливі очі хлопця. У соцмережах набув популярності хештег #ChaiWala - «продавець чаю».

За кілька днів пан Хан отримав пропозицію стати моделлю інтернет-магазину одягу.

Пакистанський рітейлер Fitin.pk підписав із юнаком контракт, і його фото вже з'явилися на сайті.

«Chai wala - більше не chai wala, тепер він fashion wala! (продавець моди. - Ред.)», - сказано у Facebook хлопця, а також на сайті магазину.

Аршад Хан, Автор фото - Джаверія Алі

В інтерв'ю місцевому телебаченню пан Хан сказав, що його родина мешкала в Ісламабаді останні 25 років, і що він став за прилавок кілька місяців тому.

За його словами, він раніше не чув про такі соцмережі як Instagram чи Twitter.

Як повідомляють, пакистанська газета Express Tribune знайшла хлопця на його звичайному робочому місці. Коли юнака запитали, чи знає він про свою світову славу, той скромно відповів: «Так, я знаю про це і неймовірно щасливий. Друзі показують мені фото від ранку».

Фотограф, яка виклала доленосне фото у мережу 14 жовтня, сказала BBC, що була дуже здивована його популярністю.

Пані Алі каже, що дуже рада за хлопця. «Сподіваюся, він зможе впоратися з цією славою і його не будуть експлуатувати жадібні люди».

Нагадуємо, що міжнародна агенція BETC на замовлення французької організації Addict Aide («Допомога залежним»), яка прагне підвищити обізнаність про алкоголізм серед молоді, створила фейковий профіль в Instagram 27-річної Луїзи Делаже, який зібрав близько 50 тисяч підписників.  За словами авторів проекту, хоч дехто, зокрема журналісти, «відчули, що тут щось не так», більшість користувачів платформи бачили в пані Делаже вродливу дівчину, яка живе гламурним життям. BETC розміщувала в профілі по три фотографії щодня протягом двох місяців. Акаунт наповнювали контентом за зразком популярних модних інстаграм-блогів, щоправда, з однією важливою деталлю: майже на кожній світлині модель було зображено з келихом чи пляшкою. Головна ідея проекту полягала в тому, щоб продемонструвати, як легко не помітити залежність у близьких людей. Так автори ініціативи вводили підписників в оману два місяці, аж поки не опублікували ролик, що став вірусним: нині він налічує 800 000 переглядів. 
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду