Дівчина, яка вижила після теракту в Парижі, звернулась до користувачів мережі

Дівчина, яка вижила після теракту в Парижі, звернулась до користувачів мережі

13:45,
16 Листопада 2015
2306

Дівчина, яка вижила після теракту в Парижі, звернулась до користувачів мережі

13:45,
16 Листопада 2015
2306
Дівчина, яка вижила після теракту в Парижі, звернулась до користувачів мережі
Дівчина, яка вижила після теракту в Парижі, звернулась до користувачів мережі
Автори:
22-річна дівчина, яка пережила теракти в Парижі і вижила, вирішила висловити свою думку стосовно того, що сталося, у Facebook.

Ізобель Бодері знаходилась в клубі Bataclan саме в той час, коли невідомі вбили охоронців, увірвались в зал і почали розстрілювати гостей. Через добу дівчина опублікувала на своїй сторінці у Facebook звернення до інтернет-користувачів, до якого додала знімок своєї закривавленої блузи, що була на ній того вечора. 

Дівчина розповідає, що в те, що сталося в той вечір, повірила не одразу: «Ми подумали, що це частина шоу, а падаючі тіла - це статисти, які прикидаються мертвими. Але потім ми все зрозуміли…».

За словами Ізобель, це був ніяк не теракт, а ретельно сплановане вбивство, масовий розмірений розстріл одного за одним. 

«Я бачила, як падають тіла і ллється кров. Як кричать чоловіки, коли їм на руки падають тіла їхніх вбитих подруг, а вони ніяк не можуть їх захистити. Я бачила батька, який бачив, як розстріляли його доньку. Хвилину назад нічого не віщувало біди».

Бодері впевнена: вижити їй допомогла ідея прикинутися мертвою. 

«Просто при чергових пострілах я викрикнула і впала. Прямо на тіла інших людей. Я лежала так близько години і всі мої думки були про те, щоб дихати якомога непомітніше, не плакати, не схлипувати, не смикатися, не рухатися. І мені пощастило. Вони мені повірили. Ніхто не підійшов упевнитися, мертва я чи ні, але в купі мертвих тіл моє нічим не відрізнялось від інших».

«Просто у світі стало більше зла», - написала дівчина. - «Ці нелюди хочуть, аби ми ненавиділи. Не дайте їм підпорядкувати вашу свідомість. Вашу сутність. Вашу свободу».

У дописі дівчина розповідає, як їй допомагали люди після того, що сталося: одні відчиняли двері своїх будинків, інші купували їм новий одяг, бо їхній власний одяг був роздертий і весь в крові, як втішали та заспокоювали, коли Ізобель подумала, що вбили її коханого:

«Потім я обізналася і прийняла за свого коханого абсолютно стороннього чоловіка, кинулася до нього, і він обійняв мене і попросив пробачення за те, що він - не той, кого я чекаю, але був зі мною, втішав мене, хоча напевно ж його десь чекали, і хтось хвилювався за нього не менше, ніж я за свого коханого». 

«Вони (ці люди) переконали мене в тому, що світ прекрасний. Так, в ньому є виродки, але хороших людей набагато більше і вони поруч», - каже дівчина.

Особливої уваги заслуговує згадка про чоловіка, який допоміг їй вижити: «Чоловік, який бачив, що я просто прикидаюся мертвою, який накрив мене своїм тілом і затиснув мені рот, коли я в якийсь момент не змогла стримати ридань».

«Світла пам’ять загиблим. Ми ніколи вас не забудемо і не зрадимо той світ, в якому ви жили. Спочивайте з миром», - додала Бодері. 

Раніше співробітники французького сатиричного журналу Charlie Hebdo оприлюднили звернення, в якому засудили теракти в Парижі і заявили про свою підтримку жертвам трагедії.

Нагадуємо, що 13 листопада у Парижі ввечері відбулася серія терактів зі стрільбою та вибухами. За останньою інформацією, жертвами бойовиків стали 129 людей, поранених - до 352, 99 з них - у критичному стані. 

Найбільше жертв у концертному залі Батаклан (Bataclan), де терористи почали розстрілювати людей під час концерту.

The Washington Post опублікувала детальну карту Парижа, на якій позначені місця, де скоєні теракти. На сайті The New York Times оприлюднені перші кадри з місць атаки терористів.  

Французькі силовики нейтралізували вісьмох нападників. Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування ISIS. 

MediaSapiens також підготував огляд перших шпальт світових ЗМІ. Газети і журнали по всьому світу присвятили перші сторінки терактам у Парижі - розмістили на них фотографії з місць трагедії у Парижі. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ізобель Бодері, Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду