В Росії збираються заборонити соцмережу Reddit

В Росії збираються заборонити соцмережу Reddit

09:53,
13 Серпня 2015
2600

В Росії збираються заборонити соцмережу Reddit

09:53,
13 Серпня 2015
2600
В Росії збираються заборонити соцмережу Reddit
В Росії збираються заборонити соцмережу Reddit
Автори:
Уряд Росії збирається заборонити доступ в країні до популярної соціальної мережі Reddit, користувачі якої можуть розміщувати свої статті і посилання на інші сайти, через скаргу на публікацію з порадами щодо вирощування марихуани.

Про це повідомляє The Independent з посиланням на «Роспотребнадзор». 

Газета нагадує, що такі ж погрози російська сторона раніше висловлювала на адресу інших популярних сайтів, зокрема YouTube. 

Цього разу доступ російським користувачам до соцмережі можуть закрити через скаргу на одну зі статей, розміщених на Reddit. В ній нібито йшлося про те, як краще вирощувати марихуану. Скарга була лише одна, але «Роспотребнадзору» цього достатньо, щоб заблокувати сайт. 

«Ті, хто має контакти з адміністрацією Reddit, будь ласка, нагадайте їм перевірити пошту на наявність листів від «Роспотребнадзора», інакше, згідно з технічними умовами, багато провайдерів можуть заблокувати весь сайт», - йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційній сторінці відомства в «ВКонтакте». 

Водночас, згідно з умовами використання Reddit, не можна розміщувати матеріали, які порушують авторське право. Але обговорення легких наркотиків, в тому числі і марихуани, не заборонене. В Росії вже блокували через сході причини сайт Wikipedia. Стаття під заголовком «Куріння конопель» стала підставою для закриття доступу до сайту. 

Інтернет-сторінки російських опозиціонерів Олексія Навального і Гаррі Каспарова теж заблоковані. Минулого року у Росії влада пропонувала повністю блокувати сайти, що містять нелегальний контент. Про це повідомив міністр культури Володимир Мединський. Крім того, крім блокування має бути введено адміністративну відповідальність і штрафи.

Нагадуємо, що як засвідчили результати опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки, 58% росіян «відключення інтернету» у разі оголошення надзвичайного стану в країні, а 49% підтримують ідею цензури у світовій мережі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The Independent
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду