Хештег #RussiaInvadedUkraine вигадав білорус

Хештег #RussiaInvadedUkraine вигадав білорус

00:00,
29 Серпня 2014
1869

Хештег #RussiaInvadedUkraine вигадав білорус

00:00,
29 Серпня 2014
1869
Хештег #RussiaInvadedUkraine вигадав білорус
Хештег #RussiaInvadedUkraine вигадав білорус
Хештег #RussiaInvadedUkraine, який напередодні став одним із найпопулярніших у сервісі Twitter, створив користувач із Білорусі @belamova. Про це пише сайт «Белорусский партизан».

Перший твіт із використанням хештега #RussiaInvadedUkraine був написаний 27 серпня о 22:14. Це зробив користувач @belamova (РБ головного мезга), який має більше 28 тисяч читачів.  Його допис отримав більше тисячі ретвітів.

Нужна 1000 ретвитов, чтобы вывести хештег о вторжении Рашки в мировые тренды #RussiainvadedUkraine

— РБ головного мозга (@belamova) August 27, 2014

Потім упродовж кількох годин по всьому світу з’явилося кількасот тисяч повідомлень із цим хештегом.

Власником згаданого твіттер-аккаунта та резонансного хештега є студент на ім’я Ігор з невеликого білоруського міста Барановичі. У сервісі мікроблогів він постійно підтримує Україну, пише про події на Донбасі, критикує політиків Росії та Білорусі.

«Ідея просунути хештег #russiainvadedukraine у топ Твіттера з’явилася відразу ж після того, як стало зрозуміло, що російські війська справді увійшли до України, а політики та ЗМІ на це майже ніяк не реагують, - розповів Ігор. – Висунувши хештег у світові  тренди, можна було б привернути увагу сотень тисяч людей, подітиків, журналістів і т.п. Щось подібне вже давно намагаються зробити в Росії, просуваючи такі хештеги, як #savedonbasspeople і т.п., тільки вони для цього створюють тисячі несправжніх аккаунтів і витрачають великі гроші».

Ігор також каже, що мав на меті поборотися із російською пропагандою. Нині він задоволений, що вдалося привернути увагу тисяч людей і про вторгнення в Україну заговорили по всьому світу. Своє прізвище студент не розкриває. Каже, що не через страх перед білоруським КДБ, а через небажанням витрачати час на спамерів та через скромність. Він також розповів, що, можливо, у майбутньому стане журналістом.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
belaruspartisan.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду