Ірландське тютюнове законодавство діє: дослідження

00:00,
12 Червня 2012
378

Ірландське тютюнове законодавство діє: дослідження

00:00,
12 Червня 2012
378
Ірландське тютюнове законодавство діє: дослідження
Більше 1,7 тис. людей в Ірландії було врятовано від хвороб, пов’язаних з курінням, завдяки законодавчим заходам щодо обмеження куріння.

Дані, що минулого тижня були опубліковані у журналі Tobacco Control (входить за сприяння Тhe British Medical Journal) презентують результати наукових емпіричних розвідок, здійснених в період між 1998–2010 роками.

Результати дослідження свідчать про те, що такі заходи, як значне підвищення цін на тютюнові вироби та заборона курити на робочих місцях, введена в країні 2004 року, змогли врятувати життя 1716 особам.

За словами професора Люка Кленсі (Luke Clancy) одного з авторів дослідження, найбільший вплив на відмову людей від куріння спричинило підвищення цін.

Другим за впливовістю був фактор заборони куріння на робочих місцях. Цікаво, що цей захід ініціювався з метою захисту інших працівників від тютюнового диму та не був розрахований на зміну настанов самих курців.

Він також зауважив, що в контексті заборони куріння в Ірландії є дієвими  саме законодавчі норми. Натомість, медіа-кампанії та сервіси із допомоги у відмові від куріння, що так широко застосовуються, наприклад, у Великій Британії, тут є малоефективними.

Професор підтверджує дію законів хоча б тим, що сьогодні від куріння щороку помирає на 1 тис. осіб менше, ніж у 1998 році.

У дослідженні також робиться прогноз, що тільки завдяки обмеженням, які вводять ці два закони до 2040 року кількість курців у країні зменшиться на 20%. 

Джерело: Irish Times

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
federaljack
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду