Бельгійський фотограф презентувала серію знімків дітей, які курять

00:00,
29 Червня 2012
852

Бельгійський фотограф презентувала серію знімків дітей, які курять

00:00,
29 Червня 2012
852
Бельгійський фотограф презентувала серію знімків дітей, які курять
Фріке Янссен зробила серію фотографій під назвою «Краса поганої звички» з метою закликати людей переосмислити соціальну норму, згідно якої куріння вважається допустимим.

Фріке Янссен була вражена відеороликом про дворічного індонезійського хлопчика, що викурює 40 сигарет на день, та задумалася про те, чому паління, про шкоду якого відомо кожному, настільки привабливо, особливо для дітей і підлітків.

Цікаво, що будь-яка антитютюнова кампанія, побудована на заборонах. Зокрема ми боремося не з самим курінням, а з соціальною нормою, яка існує в суспільстві. Адже безліч людей відчувають привабливість образу таємничої незнайомки, що курить, та не може уявити справжнього мачо без сигарети в зубах.

Все це підштовхнуло фотографа до створення серії фотографій «Краса поганої звички», на якій зображені діти, що курять. За словами автора, діти тримають в руках сигари, зроблені з сиру. Таким чином фотограф хотіла показати, яким куріння виглядає насправді, тим паче тоді, коли дорослі курці подають поганий приклад молоді.

Джерело: офіційний сайт фотографа 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
frieke
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду