Герої серіалу «Інтерни» перестали курити

00:00,
13 Вересня 2013
742

Герої серіалу «Інтерни» перестали курити

00:00,
13 Вересня 2013
742
Герої серіалу «Інтерни» перестали курити
Сцени куріння повністю зникли у 156 серії – у ній головні герої вирішили назавжди розпрощатися з сигаретами.   

Курилку, в якій герої серіалу – Семен Лобанов та Гліб Романенко – що серії проводили чимало часу, перетворили на кафетерій. Тепер інтерни замість куріння п’ють там сік і їдять пиріжки.

За сценарієм, Лобанова спонукає кинути курити вагітна дружина Ольга. Вона читає йому уривки з відомої книги про позбавлення від нікотинової залежності:

«Ти вдихаєш дим від згорівшого паперу, який просотаний штучною тютюновою настоянкою з безліччю смол і канцерогенів. Вони викликають бронхіт, емфізему і рак легень… Легені курця схожі на дві брудні ганчірки, якими протягом дня мили підлогу у привокзальному туалеті».    

А Романенка переконав відмовитися від сигарет його сусід і американський колега Філ Річардс, який не розуміє, як лікар може курити.

Нагадаємо, у березні 2012 року Микола Герасименко, голова комітету з питань науки при Державній Думі Росії, заявив, що творців «Інтернів» слід притягнути до відповідальності за пропаганду куріння. Підставою заяви стали результати дослідження змісту 8 найбільш популярних молодіжних телесеріалів, яке провела Російська конфедерація спільнот споживачів. У 186 серіях виявили 163 сцени куріння, в жодній з яких куріння не подавалося у негативному світлі.

До речі, актор Дмитро Шаракоіс, який грав у серіалі інтерна Василія Льовіна,  у бліц-інтерв’ю «Медіафільтру» припустив, що надмірна кількість сцен куріння у стрічці невипадкова і проплачена тютюновими компаніями.

У Росії 1 червня 2013 року набув чинності новий антитютюновий закон, який серед всього забороняє показ сцен куріння у новостворених фільмах,  теле-, радіопрограмах, театральних постановках. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
interny.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду