Дмитро Медведєв записав відеоролик про боротьбу з курінням в Росії

00:00,
16 Жовтня 2012
428

Дмитро Медведєв записав відеоролик про боротьбу з курінням в Росії

00:00,
16 Жовтня 2012
428
Дмитро Медведєв записав відеоролик про боротьбу з курінням в Росії
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв записав відеоролик, присвячений ініціативам по боротьбі з курінням в Росії. На відео Медведєв наводить статистику, згідно з якою в Росії, яка є лідером за кількістю курців, від хвороб, пов'язаних з вживанням тютюну, щорічно вмирає 400 тисяч людей.

Прем'єр анонсував розгляд урядом законопроекту, що забороняє куріння в громадських місцях. Проект «Про захист здоров'я населення від наслідків споживання тютюну» був розроблений Міністерством охорони здоров'я. Зараз він вже узгоджений з усіма необхідними відомствами і буде розглянутий урядом до кінця жовтня. «Він передбачає повну заборону куріння в громадських місцях. Ресторани, кафе, бари будуть вводити його поетапно, так, як це, до речі, зробили в інших країнах світу», – сказав Медведєв, додавши, що фінальною крапкою в цьому процесі стане 1 січня 2015 року.

Також в рамках законопроекту планується повністю заборонити рекламу тютюну та «вагомо» посилити оподаткування для виробників тютюнових виробів. Крім того, сигарети заборонять роздавати безкоштовно і продавати зі знижкою.

«Ані уряд, ані держава не воюють з курцями, але ми виступаємо проти куріння», – підсумував Медведєв.

У відеоролику Медведєв також наводить доволі багато статистичних даних, які тільки підкріплюють наміри держави активно боротися з курінням.

Повний текст промови можна прочитати тут.

Джерело: Відеоблог Дмитра Медведєва

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
blog.da-medvedev
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду