В Україні кількість курців зменшилася на 15%

00:00,
19 Жовтня 2012
315

В Україні кількість курців зменшилася на 15%

00:00,
19 Жовтня 2012
315
В Україні кількість курців зменшилася на 15%
З 2008 року дотепер завдяки збільшенню вартості сигарет та обмеженню куріння в громадських місцях кількість людей, що мають цю шкідливу звичку, в Україні зменшилася на 15%. 

Про це в передачі «Соціальний статус. Ваше здоров'я» на телеканалі Tonis повідомив завідувач відділу з контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України Костянтин Красовський.

«Держава може створити умови, при яких палити буде не престижно і дорого», – зазначив він.

На думку Красовського, кількість курців у країні буде зменшуватися й надалі, адже з 16 вересня цього року була заборонена реклама, спонсорство та стимулювання продажу тютюнових виробів, а з 4 жовтня діє норма про обов'язкове розміщення на пачках сигарет ілюстрацій хвороб, викликаних курінням. До того ж з 17 грудня набуде чинності закон про повну заборону куріння у громадських місцях.

«Раніше пачка цигарок була ознакою іміджу. Зараз це нагадування по 20 разів на день, що пора кидати палити», – переконаний співробітник МОЗ.

Красовський певен, що знайти причину позбутися шкідливої звички може кожен, а держава повинна допомогти йому в цьому шляхом проведення інформаційних кампаній та встановлення жорстких обмежень.

«Один американець мені говорив: я не можу палити вдома, я не можу курити на роботі, я не можу палити в ресторані. Навіщо мені тоді це потрібно?», – зазначив Красовський.

Він повідомив, що згідно статистики, у 2008 році курили 10,1 млн українців старше 12 років.

За його словами зараз значно зменшилася кількість курців серед жінок з вищою освітою. Що стосується чоловіків, то чим вищий рівень їхньої освіти і добробуту, тим менша серед них кількість курців.

«Цигарки стають не модними. Підлітки, які хочуть бути законодавцями моди, вже не палять», – вважає він.

Джерело: передача «Соціальний статус. Ваше здоров'я», телеканал Tonis

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Телекритика"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду