Підвищення ціни на тютюн визнано одним з найдієвіших факторів боротьби з курінням

00:00,
2 Листопада 2012
474

Підвищення ціни на тютюн визнано одним з найдієвіших факторів боротьби з курінням

00:00,
2 Листопада 2012
474
Підвищення ціни на тютюн визнано одним з найдієвіших факторів боротьби з курінням
Нове дослідження, опубліковане 1 листопада в «Американському журналі профілактичної медицини» свідчить про те, що ціни на тютюнову продукцію є одним з найважливіших факторів зниження поширеності куріння.

Дослідження проводилося на прикладі американської Міннесоти, де вивчалося впровадження моделі Sim Smoke. Його результати свідчать про те, що додаткове підвищення цін на тютюнові вироби і підтримання ефективної системи інших програм боротьби з курінням можуть збільшити швидкість зменшення поширеності куріння на 10% і врятувати більше 55000 життів протягом найближчих 30 років.

Автори розвідки доктор Раймонд Бойл (Raymond Boyle) та доктор Девід Леві (David Levy) з Університету Джорджтауна використовували імітаційну модель, яка розглядала дані про актуальних, нових і колишніх курців з 1993 по 2011 рік з метою визначення ефективності окремих видів політики щодо регуляції куріння в країні.

«SimSmoke дає нам нові докази того, що комплексний підхід до скорочення вживання тютюну в штаті Міннесота працює, – сказав доктор Раймонд Бойл. – Якщо ми хочемо серйозно підійти до питання боротьби з хворобами та смертями, що пов'язані з курінням, ми повинні дотримуватися комплексної стратегії, яка включає, насамперед, підвищення цін на тютюнові продукти».

Спеціальна політика вживання тютюну, програми активістів, антитютюнові кампанії в ЗМІ та агітаційні заходи для молоді протягом 1993-2011 рр. посприяли падінню рівня поширеності куріння в штаті Міннесота на 29%. У свою чергу лише саме підвищення ціни на тютюнові вироби призвело до падіння цього показника на 49% .

«Модель SimSmoke була відтворена у інших штатах США та в деяких інших країнах світу, і результати насправді схожі, – зауважує доктор Девід Леві. – Ми дивимося на дані Міннесоти, Кентуккі, Каліфорнії або Англії і бачимо, що підвищення ціни на тютюнові вироби може змінити ставлення до цього процесу та, як наслідок, врятувати безліч людських життів». 

Джерело: дослідження: The SimSmoke Model of Tobacco Control Policies

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
my7s
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду