До Міжнародного дня відмови від куріння Білорусь готує антитютюнову кампанію

00:00,
9 Листопада 2012
486

До Міжнародного дня відмови від куріння Білорусь готує антитютюнову кампанію

00:00,
9 Листопада 2012
486
До Міжнародного дня відмови від куріння Білорусь готує антитютюнову кампанію
12 – 15 листопада в Білорусі пройде республіканська інформаційна антитютюнова кампанія під девізом «Подаруй собі чисті легені», приурочена до Міжнародного дня відмови від куріння, який щорічно відзначається в третій четвер листопада.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я Білорусі.

У всіх регіонах Білорусі відбудуться профілактичні тренінги, круглі столи, міні-акції «Міняю сигарету!», заняття-практикуми, інтерактивні навчальні гуртки для молоді та інші заходи. На базі закладів охорони здоров'я будуть організовані прямі лінії за участю лікарів-фтизіатрів і пульмонологів.

Метою проведення кампанії є підвищення обізнаності населення про вплив споживання тютюнових виробів на здоров'я, формування у населення негативного ставлення до куріння, мотивація на ведення здорового способу життя.

За даними республіканського соціологічного дослідження, в Білорусі курить 30,6% населення (для порівняння: у 2001-му курило 41,6%). Значна частина курців (55,7%) хочуть позбутися цієї поганої звички.

У порівнянні з 2008 роком спостерігається позитивна тенденція збільшення частки бажаючих кинути курити (серед жінок – на 8,6 процентного пункту, серед чоловіків – на 3,7 процентного пункту). Протягом останнього року більше третини курців (35,6%) робили спроби, 9,8% з них вдалося це зробити.

Для довідки

Щорічно кожен 3-й четвер листопада в світі відзначається Міжнародний день відмови від куріння. Він був започаткований Американським онкологічним товариством у 1977 році.

Мета цього заходу – сприяти зниженню поширеності тютюнової залежності, залучення до боротьби проти паління всіх верств населення і лікарів усіх спеціальностей, профілактика куріння й інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров’я.

Сьогодні у світі налічується понад 1,3 млрд  курців, а до 2025 року, згідно з прогнозами, їх кількість зросте ще на 400 млн. На нашій планеті кожні 6 секунд одна людина помирає від захворювань, пов'язаних з курінням тютюну, а щорічно з цієї причини гине майже 5 млн осіб. При збереженні таких масштабів вживання тютюну до 2020 року щорічна кількість смертей може збільшитися вдвічі.

Тому такі заходи, як Міжнародний день відмови від куріння, є необхідними. 

Джерело: Новости Беларуси

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
pravda
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду