75% українців підтримують заборону куріння у закладах харчування

00:00,
22 Лютого 2013
366

75% українців підтримують заборону куріння у закладах харчування

00:00,
22 Лютого 2013
366
75% українців підтримують заборону куріння у закладах харчування
Такими є результати соціологічного опитування, проведеного агентством Research & Branding Group у січні 2013 року.

Серед некурців позитивно до заборони куріння ставляться – 88% українців, серед курців – 49%. Загалом же її підтримують 84% жінок і 65% чоловіків.

Крім того, в дослідники з’ясували, в якому віці українці починають курити, що їх до цього спонукає і скільки сигарет вони викурюють протягом дня. Виявилося, що 76% курців почали курити до 20 років і лише 22% у старшому віці.

55% опитаних на питання про причини, з яких вони почали курити, відповіли: «Тому що курять друзі і знайомі». Ще для 33% закурили через цікавість, 5% - тому що курили батьки.

Більшість курців – 39% викурюють до однієї пачки сигарет за день, 29% - півпачки, 16% - по три-п’ять сигарет.

Щодо поширеності куріння, то дослідження встановило, що 61% українців ніколи не курили, 8% кинули, 28% курять досі і ще 3% збираються кинути. 

Зображення - rb.com.ua

Соціологічне опитування проводилося методом інтерв’ю в період з 19 січня по 3 лютого. Всього було опитано 2178 осіб з 24 областей України та АР Крим. Можлива похибка в межах +/-2%. З повною версією звіту за результатами опитування можна ознайомитися тут.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
news.if.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду