93% закладів харчування виконують закон про заборону куріння

00:00,
22 Лютого 2013
376

93% закладів харчування виконують закон про заборону куріння

00:00,
22 Лютого 2013
376
93% закладів харчування виконують закон про заборону куріння
Такими є результати громадського моніторингу закладів харчування у 13 обласних центрах України, у Києві та містах Криму.

Його протягом січня 2013 року здійснили волонтери Коаліції «За вільну тютюнового диму Україну». Всього вони відвідали 1133 заклади – ресторани, бари, кафе, паби, пивоварні, більярдні та нічні клуби. Головний висновок здійснених перевірок: закон повноцінно працює у 93% випадків, а порушення не носять систематичного характеру.

Порушення були виявлені у 76 закладах зі 1133,  що складає приблизно 7% від загальної кількості. Найбільше порушень у нічних клубах, барах, більярдних, кальянних та інших «спеціалізованих» закладах.

За результатами виявлених порушень активісти надіслали скарги до територіальних органів Державної інспекції з питань захисту прав споживачів.

 «За період дії закону, яким забороняється куріння в закладах ресторанного господарства, територіальні органи Держспоживінспекції здійснили 110 перевірок суб’єктів господарювання, у 32 з яких встановлено порушення. До порушників застосовано більше 44 тис. грн. фінансових санкцій.», – зауважила виконуюча обов'язки Голови Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Оксана Соколова.

Найбільше закладів-порушників виявлено в Одесі, Донецьку, Києві та Харкові. У таких містах як Івано-Франківськ, Луганськ і Чернігів не виявлено жодного порушення. 

Джерело:  ГО «Життя»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
muslims-volga.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду