Василь Костицький: «Нас привчають, що курити – це добре, бо так роблять позитивні герої більшості сучасних фільмів»

00:00,
5 Квітня 2013
401

Василь Костицький: «Нас привчають, що курити – це добре, бо так роблять позитивні герої більшості сучасних фільмів»

00:00,
5 Квітня 2013
401
Василь Костицький: «Нас привчають, що курити – це добре, бо так роблять позитивні герої більшості сучасних фільмів»
Про це голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі розповів під час чат-конференції на «Телекритиці».

Він зізнався, що сам кинув курити ще 1994 року, а до антитютюнових ініціатив, які наразі впроваджуються в Україні, ставиться схвально. 

- Як ви ставитеся до закону про заборону куріння у громадських місцях, зокрема, закладах харчування? Дехто каже, що це порушує права курців.

- Не курю з 1994 року, останні дві пачки «Мальборо» подарував Пинзенику і Терьохіну. Дуже коротко: наші права закінчуються там, де починаються права інших людей. Я за те, щоб захищати нас від пасивного куріння. Всі страшні цифри у Миколи Поліщука - екс-міністра охорони здоров'я :)

А на питання щодо доцільності заборони чи  обмеження показу сцен куріння у фільмах, пан Костицький відповів, що кіноіндустрія - це потужний інструмент формування соціальних норм. І наразі фільми у сенсі куріння часто подають поганий приклад. 

- Скажіть, а як ви ставитеся до заборони сцен куріння у фільмах? Чи потрібна вона? І як вважаєте, наскільки сильний вплив на глядачів, особливо дітей і молодь, вони мають? Спонукають спробувати сигарети - чи це все вигадки?

- Боюся, що йде формування нового стандарту поведінки, і це страшніше, ніж масова культура. Нас привчають до того, говорити нецензурні слова, постійно пити алкоголь, брати хабарі -. Формується нова норма суспільної оцінки в житті. З одного боку - боремося з корупцією, а з другого - показуємо, як «Бригади», «Мєнти», «Глухарь» та інші допомагають людям, але беруть при цьому хабарі, безперервно курять, принижують жінок і вже зранку випивають. Тим, хто творить цю нову норму, хотів би нагадати: ваші діти не будуть жити в ізольованому світі, навіть якщо ви не дозволите дивитися ці передачі й читати інтернет. Ви випускаєте їх у світ, у якому допомагаєте вести війну всіх проти всіх.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
telekritika.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду