Індійський фільм звинуватили у пропаганді куріння

00:00,
3 Травня 2013
590

Індійський фільм звинуватили у пропаганді куріння

00:00,
3 Травня 2013
590
Індійський фільм звинуватили у пропаганді куріння
Причиною став рекламний постер стрічки, на якому зображено актора з сигаретою.

Національна організація з викорінення куріння в Індії (National Organisation for Tobacco Eradication India, NOTE) написала скаргу на фільм «Go Goa Gone». Її активісти вважають, що стрічка порушує антитютюнове законодавство країни, відповідно до якого просування тютюнових виробів через кінофільми заборонено. Оскільки ж на рекламних постерах картини зображено головного героя, який курить, вони розцінюють це саме як пропаганду куріння. І вимагають, аби Саїфа Алі Кхана (Saif Ali Khan) актора, що грає курця, притягнули до адміністративної відповідальності.

Рекламний постер стрічки «Go Goa Gone», mid-day.com.

«На рекламу фільму було кинуто величезні ресурси. Було багато реклами у газетах, в інтернеті, на телебаченні. Актора Саїфа Алі Кхана з сигаретою в роті побачили вже сотні тисяч людей», –  йдеться у скарзі.    

Тепер її має розглянути Центральна рада з сертифікації фільмів  (Central Board of Film Certification) і винести своє рішення.

Окремий лист  NOTE адресувала також самому Саїфу Алі Кхану.

«Людина з вашим становищем і авторитетом має бути обережна під час публічних виступів. Ви чудово розумієте, що ви є кумиром для мільйонів людей, які можуть вас наслідувати. Вони ризикують потрапити у пазурі раку і передчасної, ранньої смерті. Просто через бажання бути схожим на свого кумира», –  сказано у листі.

У відповідь на це звернення актор заявив, що сам він не курить, але виступає проти настільки жорстких заборон куріння у фільмах.

«Ми актори, а не чиїсь матері. І ми не маємо розказувати глядачам, що курити погано. Вони можуть подивитися фільм і самі зробити для себе висновки», –  сказав він.

Головний міністр штату Гоа Манохар Паррікар (Manohar Parrikar), в якому і було зареєстровано скаргу, заявив що всіляко сприятиме швидкому розгляду справи.  

Джерело: bollywoodlife.commid-day.comhindustantimes.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
thespec.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду