Американський художник започаткував антитютюнове мистецтво

00:00,
15 Травня 2013
342

Американський художник започаткував антитютюнове мистецтво

00:00,
15 Травня 2013
342
Американський художник започаткував антитютюнове мистецтво
88-річний Альберт Ортіс (Albert Ortiz) створює фотографії та картини винятково на тему боротьби з курінням.

Він почав цим займатися ще 1979 року – після того, як від раку легень помер його улюблений актор Джон Вейн. Вражений його смертю, Альберт вирішив з’ясувати, хто ще з відомих людей помер від хвороб викликаних курінням. Назбирав інформацію про 219 знаменитостей – співаків, акторів, політиків. Портрети усіх цих людей він намалював на чотирьох 1,5-метрових полотнах. Ці роботи стали першими в його антитютюнові колекції.

Картина - The Rich and Famous Killed By Tobacco, nosmokingart.weebly.com
 

«Люди помирають щодня. Півмільйона людей щороку гине від хвороб, викликаних курінням. Ті, хто міг би дожити до 80 – йдуть з життя у 60. Хочу привернути увагу до цього і підштовхнути курців до рішення відмовитися від своєї шкідливої звички»,  – розповів пан Ортіс.

Наразі у його колекції вже 24 картини та кілька сотень фотографій. Їх виставки часто проходять у школах та інших навчальних закладах. Крім того, він проводить семінари і майстер-класи для молоді, найчастіше студентів художніх спеціальностей, і заохочує їх до створення подібних робіт.

Картина Hey Partner!  I Got A Bone To Pick With You, nosmokingart.weebly.com

Джерело: www.eastvalleytribune.com, myfoxphoenix.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
atoute.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду