5 канал порівняв Зеленського з «плохеньким» дитям  — моніторинг

5 канал порівняв Зеленського з «плохеньким» дитям — моніторинг

10:02,
30 Січня 2022
2548

5 канал порівняв Зеленського з «плохеньким» дитям — моніторинг

10:02,
30 Січня 2022
2548
5 канал порівняв Зеленського з «плохеньким» дитям  — моніторинг
5 канал порівняв Зеленського з «плохеньким» дитям  — моніторинг
Президента розкритикували за непослідовність через слова про окупацію Харкова.

5 канал використав тезу президента України Володимира Зеленського про можливу окупацію Харкова для звинувачень у непослідовності та назвав його «найменшеньким» та «плохеньким» дитям. Про це йдеться в моніторингу теленовин 17—22 січня 2022 року

21 січня інтерв’ю Володимира Зеленського для The Washington Post привернуло увагу майже усіх каналів з вибірки «Детектора медіа». Згадки в новинах переважно стосувалися тези, що Росія може окупувати саме Харків. «Україна», «1+1» та СТБ додали до сюжетів коментар міського голови Харкова Ігоря Терехова, який  запевнив, що місто чинитиме опір загарбникам. На «Інтері» вирішили перевірити, чи мешканці Харкова вже побігли скуповувати сіль та гречку.

5 канал традиційно розкритикував Зеленського й іронічно висловився про нього: «Послідовність наше все. Глава держави 19 січня, хоч і не вельми переконливо, але все ж докладаючи зусиль, намагався заспокоїти нас, українців, не піддаватися паніці, бо нового наступу Росії на Україну не буде [...] Аж тут Президент в інтерв'ю Вашингтон Пост говорить, що Росія може захопити Харків і тоді почнеться велика та кривава війна, від якої програють усі», – сказав у підводці ведучий Віталій Ковач. Журналісти каналу поговорили з мешканцями міста, нагадали про карти укриттів у Харкові, роботу територіальної оборони і також процитували запевнення мера. 

Ще один момент із інтерв’ю WP виокремив ведучий 5 каналу Віталій Ковач. Його насторожило, що Зеленський просить США допомогти організувати переговори з Путіним: «Сьогодні це схоже на образу, коли дорослі граються у серйозні ігри, а найменшенького не беруть у гру, бо ж він плохенький». Віталій Ковач порадив Володимиру Зеленському гуртувати країну, партнерів та готувати оборону.

Більше про тенденції та маніпуляції в новинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої Красовської.

Ілюстрація з сайту 5 каналу

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду