Спортивного коментатора ВВС звинувачують у звабленні неповнолітніх

00:00,
6 Грудня 2012
578

Спортивного коментатора ВВС звинувачують у звабленні неповнолітніх

00:00,
6 Грудня 2012
578
Спортивного коментатора ВВС звинувачують у звабленні неповнолітніх
Спортивному коментатору ВВС Стюарту Холлу (Stuart Hall) нещодавно були висунуті звинувачення у звабленні трьох неповнолітніх дівчат.

Холла, якому зараз 82 роки, затримали в середу, 5 грудня. Слідство вважає, що він вчинив розпусні дії стосовно трьох дівчаток у віці від 8 до 17 років. Епізоди мали місце між 1974 і 1984 роками.

Підозрюваного не звинувачують у зґвалтуванні, хоча проти нього були відповідні свідчення, повідомляє The Independent. Коментатор був відпущений під поручительство з'явитися на судовий розгляд справи 7 січня 2013 року.

Стюарт Холл працює на ВВС з 1959 року. Він здобув популярність як ведучий шоу It's a Knockout (в українській версії – «Великі перегони») у 1970-1980 роках. Зараз він періодично з'являється на радіостанції в якості спортивного коментатора, проте на ВВС заявили, що Холл не буде вести ефір, поки розслідування не буде закінчено.

У поліції стверджують, що звинувачення проти Холла не є частиною розслідування справи іншого співробітника ВВС Джиммі Севіла (Jimmy Savile).

У вересні 2012 року з'явилася інформація про його причетність до декількох сотень епізодів зваблення неповнолітніх. В результаті ВВС опинилася під вогнем критики. Найбільшого мовника Великобританії навіть почали підозрювати в тому, що в 1960-1970 роки в ній діяла ціла група педофілів, яку покривало керівництво.

Джерело: The Guardian, The Independent

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Стюарт Холл
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду