В ефірі ВВС провідного політика-консерватора звинуватили у звабленні дітей

00:00,
5 Листопада 2012
373

В ефірі ВВС провідного політика-консерватора звинуватили у звабленні дітей

00:00,
5 Листопада 2012
373
В ефірі ВВС провідного політика-консерватора звинуватили у звабленні дітей
Представник британської Консервативної партії часів Маргарет Тетчер брав участь в звабленні вихованців дитячих будинків. Про це в ефірі телевізійної програми Newsnight на ВВС заявив Стів Месшем (Steve Messham), який в числі багатьох інших жертв постраждав від дій педофілів.

Ім'я консерватора, нібито причетного до злочинного співтовариства педофілів, що діяв на півночі Уельсу в 1970-х – 1980-х роках, в ефірі не прозвучало і не згадується в публікаціях ЗМІ, але газета The Daily Telegraph надрукувала його коментар. Залишаючись анонімним для читачів, політик-торі заявив, що звинувачення на його адресу «абсолютно помилкові» і він готовий звинуватити ВВС в наклепі: «Якщо вони щось про мене опублікують, на наступний ранок їм прийде повістка до суду, я не стану зволікати ні хвилини».

Розслідування діяльності розбещувачів дітей в уельська влада проводила в 1990-х роках, проте його результати так і не були оприлюднені. За твердженням критиків, слідчі зосередилися на підозрюваних, які працювали в системі дитячих будинках, але не приділили належної уваги стороннім особам. В інтерв'ю ВВС Стів Месшем заявив, що його свідчення навмисно замовчувалися, і зажадав початку нового розслідування.

Увага до уельської справи була залучена на тлі іншого скандалу сексуального характеру, в центрі якого знаходиться сама Британська мовна корпорація. Скандал довкола ведучого Джиммі Севіла, який помер у 2011 році, спалахнув у кінці цього вересня, коли британська телекомпанія ITV показала передачу колишнього детектива Марка Уільямса-Томаса (Mark Williams-Thomas), в якій стверджувалося, що знаменитий ведучий був серійним педофілом.

Джерело: The Daily Telegraph

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Стів Месшем
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду