В Австралії продають стильні наліпки на пачки сигарет

00:00,
11 Січня 2013
528

В Австралії продають стильні наліпки на пачки сигарет

00:00,
11 Січня 2013
528
В Австралії продають стильні наліпки на пачки сигарет
Вони повністю приховують страхітливі зображення наслідків куріння на сигаретних упаковках.

Компанія BoxWrap почала продавати наклейки наприкінці 2012 року, невдовзі після того, як в Австралії набув чинності закон про введення єдиного дизайну пачок для усіх марок сигарет, 85% площі яких займають моторошні картинки. Наліпки, на яких зображено австралійський прапор, гральні карти, напіводягнених дівчат повністю приховують неприємні ілюстрації. Всього існує 30 варіантів дизайну наклейок.

Ентоні Розаріо (Anthony Rozario), генеральний директор компанії BoxWrap, фото - goldcoast.com.au

«Ми з другом вигадали ці наліпки за кухлем пива, але не очікували, що вони стануть аж настільки популярним продуктом. Про них написали не тільки місцеві  ЗМІ, але й безліч закордонних, навіть британський Times. Після публікацій у місцевій пресі наш мейл почали закидати замовленнями», – розповів один з власників новоствореної компанії Ентоні Розаріо (Anthony Rozario).

За його словами, замовляли наліпки в основному власники точок продажу, в який реалізують сигарети. Вартість однієї  – $1,75.

Австралійський уряд виступив проти такої інновації та розпочав юридичні консультації, аби з’ясувати чи  не є продаж таких наліпок порушенням чинного законодавства.

«Наші юристи сказали, що подібні наліпки не є порушенням закону, адже це товар, який продається окремо від сигарет. Тож, на жаль, ми нічого не можемо зробити, аби це зупинити», – пояснила пізніше міністр охорони здоров’я Австралії Таня Пліберсек (Tanya Plibersek).

Вона також додала, що з жовтня 2012 року до міністерства надійшло 14 скарг від підприємців на упаковки, а курці дзвонили і стверджували, що сигарети стали іншими на смак, менш приємними.

«Звісно, на склад сигарет чи їх смакові якості міністерство жодним чином не впливало. Виробники їх роблять такими ж, як і раніше. Але на психологічному рівні зображення діють на курців, у них виникає ілюзія щодо зміни смаку – значить упаковка працює», – додала вона.

Нагадаємо, що у країнах ЄС планується ввести уніфікований дизайн сигаретних пачок до 2015 року, подібні ініціативи також розглядаються в Індії та Канаді. А у Великобританії стартувала масштабна кампанія на підтримку цієї ініціативи - понад 200 тис. британців поставили свої підписи під петицією про необхідність введення єдиної упаковки. 

Джерело: Proprint.com.ua, dailytelegraph.com.au

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.thecommentator.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду