300 тисяч футбольних вболівальників вирішили відмовитися від куріння

00:00,
6 Грудня 2012
434

300 тисяч футбольних вболівальників вирішили відмовитися від куріння

00:00,
6 Грудня 2012
434
300 тисяч футбольних вболівальників вирішили відмовитися від куріння
Такими є результати перших трьох місяців кампанії «Кидай курити разом з “Барсою”», яку у вересні запустили Європейська комісія спільно з іспанським футбольним клубом «Барселона».

За словами Роберта Сеніора, автора ідеї кампанії, за менш ніж три місяці бажання кинути курити виявило майже 300 тисяч людей – саме стільки користувачів зареєструвалися на сайті проекту. З них 40% вже пройшли усі п’ять етапів програми по відмові від куріння і розпрощалися зі шкідливою звичкою. Усім охочим допомагають з цим впоратися футболісти, тренери та керівництво «Барселони».

Кожен, хто хоче кинути курити, може зареєструватися на сайті проекту і отримати власний покроковий план відмови від шкідливої звички. Цей план є індивідуальним – він генерується на основі анкети, яку користувач заповнює під час реєстрації. Завдяки їй програма з’ясовує причини, через які людина курить, обставини, які найчастіше спонукають її взятися за сигарету, рівень мотивації у бажанні розпрощатися зі звичкою.  

Надалі користувач буде щоденно отримувати завдання, відео-поради та мотивуючі настанови та від представників «Барселони». Тут же, у своєму профілі на сайті, він може виконувати вправи, які підсилюють мотивацію кинути курити, прочитати про шкоду від сигарет, поставити фахівцям питання.

У рекламних роликах, які розповідають про цю антитютюнову кампанію, і  закликають до неї приєднатися, знялися футболісти і керівництво «Барселони». Відео крутять на стадіонах перед футбольними матчами, показують по телебаченню. Участь у кампанії світових зірок футболу, привернула до неї увагу європейських ЗМІ, які охоче і багато пишуть про ініціативу. Таким чином, інформацію про неї отримує величезна аудиторія.

Сайт проекту перекладено усіма мовами країн Європейського союзу. Розроблено також додатки для iPhone и Android, що полегшує користуванням ресурсом і розширює його аудиторію.

Усі поради від гравців «Барселони» можна переглянути на окремому каналі на Youtube.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
theoriginalwinger.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду