У Нідерландах створили антитютюнові інсталяції з сигарет

00:00,
29 Січня 2013
489

У Нідерландах створили антитютюнові інсталяції з сигарет

00:00,
29 Січня 2013
489
У Нідерландах створили антитютюнові інсталяції з сигарет
Рекламна кампанія «Від чого ти відмовляєшся?» (What are you giving up?) має показати курцям, що вони могли б купити на ті гроші, які щороку витрачають на сигарети.

Ключове повідомленні кампанії: курити – це дорого. Тому на рекламних плакатах зображено розваги і покупки, які можна було б придбати на зекономлені на купівлі сигарет гроші.

Фото - kulturologia.ru

Для більшої переконливості і наочності плакати зробити рельєфними, а матеріалом для них стали справжні сигарети. Їх знадобилося понад 21 тис. штук.

Фото - kulturologia.ru

За підрахунками авторів кампанії, за рік курець викурює близько 7,5 тис. сигарет. Майже стільки ж сигарет пішло на виготовлення кожного з плакатів. Витрачених на них грошей цілком могло б вистачити на квитки для навколосвітньої подорожі, колеса для мотоцикла чи сумку і взуття від Джіммі Чу (Jimmy Choo).

Фото - kulturologia.ru

Подібна кампанія під слоганом «Куріння – це дуже дорога звичка» пройшла 2011 року в індійському місті Мумбаї. Там до дня боротьби з тютюнокурінням  в одному з торгівельних центрів розмістили скульптуру автомобіля, виготовлену з 200 тис. сигарет. Стільки курець викурює за 25-30 років. Коштів, витрачених на їх купівлю, цілком би вистачило на автомобіль.

Фото - kulturologia.ru

Джерело: Fastcocreate.com, Kulturologia.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
kulturologia.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду