Арам Габрелянов розповів про ставлення росіян до Путіна і як «Известия» відрізняються від Wall Street Journal

00:00,
13 Липня 2011
1450

Арам Габрелянов розповів про ставлення росіян до Путіна і як «Известия» відрізняються від Wall Street Journal

00:00,
13 Липня 2011
1450
Арам Габрелянов розповів про ставлення росіян до Путіна і як «Известия» відрізняються від Wall Street Journal
Арам Габрелянов, котрий у квітні 2011 обійняв посаду голови ради директорів ВАТ «Ре­дакция газеті «Известия», до цього працював у таблоїдному бізнесі, заснувавши ряд видань подібного формату. Нагадаємо, що через місяць після його призначення редакція «Извес­тий» переїхала з Пушкінськой площі –  переїзд супроводжувався гучними масовими звільнен­нями співробітників газети. Новий видавець «Известий» розповів журналістові Олегу Каши­ну про свою стратегію роботи із підлеглими, ставлення росіян до Путіна і відмінності макету газети «Известия» від Wall Street Journal.

Олег Кашин одразу поцікавився, навіщо всі видання Габрелянова і зокрема «Известия»  «крадуть дизайн у більшості західних газет». Габрелянов подумав і пояснив: «По-перше, ми не крадемо, ми запозичуємо. По друге: ми вже переробили макет «Известий». Тут є що-небудь схоже на The Wall Street Journal? Ні». Вочевидь, мова йде про відмінності, що полягали в усуненні рубрики Головні новини і незначному редизайні.

На думку Габрелянова, такий макет мають близько сімдесяти газет у всьому світі і його однозначно винайшов не The Wall Street Journal. До того ж видавець має власну точку зору на стратегію роботи у медіа-бізнесі. «Я з першої хвилини казав: для того, щоб почати щось робити, необхідно спочатку хоча б навчитися повторити», – сказав він.

Також Арам Ашотович розповідає, що вирішив одразу ж показати «Известиям» хто тут «лідер» і без вагань анонсував власні методи роботи з підлеглими. Всі телефонні розмови зі стаціонарних телефонів редакції записуються та прослуховуються. Такі методи, на його думку, цілком логічні, коли мова йде про контроль за роботою журналістів. До того ж видавець звільнив працівників редакції, які потрапили в неї «по знайомству», не зважаючи на професійний досвід і посаду: «Я прийшов, познайомився, а один із замів підійшов з візиткою і мені говорить: «Ви врахуйте, я тут від того-то і того-то». Я говорю: «Сідай». Він сів. Говорю: «Дай візитку». Він дав – «Вільний, ти тут не працюєш, до побачення».

Фото: OpenSpace

Наостанок, вже вдавшись до екзистенційних розмірковувань про сім’ю та націю як її глобальний масштаб, Габрелянов вирішив, що на обговорення вчинків батьків та «лідерів сім’ї» в самій сім’ї слід накладати табу. В цьому, на його думку, полягає зміцнення сімейних уз. І, відповідно – державної свідомості. «Я і не приховую, що це заборонена тема для країни: Путін – президент, прем’єр-міністр, я завжди це казав. Президент, прем’єр-міністр і патріарх всієї Русі – це три заборонені теми», – каже видавець «Известий».

На цілком логічне зауваження, що Путін – це все ж-таки не його батько, відповідь у російського медіа-магната також є: «Так, він мені не папа, але він – це країна, це така ж нація, розумієш, він папа нації, пред’явити Путіну нічого не можна. …У мене є племінники, вони знають, що дядя Арам – це папа нашої родини, він лідер нашої сім’ї. Неможна, навіть якщо дядя Арам п’яний нап’ється і з бабами там, неможна це обговорювати, розумієш. Є якісь речі, котрі для зміцнення».

За матеріалами OpenSpace

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
OpenSpace
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду