Мешканці Петербурга не отримали «Власть»

00:00,
14 Липня 2011
1190

Мешканці Петербурга не отримали «Власть»

00:00,
14 Липня 2011
1190
Мешканці Петербурга не отримали «Власть»
У видавничий дім «Коммерсантъ» і редакцію журналу «Власть» надійшли листи та пові­домлення про масове вилучення номеру тижневика «Власть» від 4 липня з точок роздріб­ного продажу Петербургу. Згідно оцінок редакції, до читачів не дійшло близько 90% ти­ражу журналу із Валентиною Матвієнко на обкладинці, повідомляє «Коммерсантъ».    

 

Темою номера була згода Валентини Матвієнко стосовно пропозиції президента Дмитра Мєдвє­дєва залишити нинішню посаду і очолити Раду федерації. Статтю було присвячено аналізу успіхів та невдач пані Матвієнко на посту губернатора Санкт-Петербургу, акцентувалася увага на її напружених стосунках із президентом РФ, а також – вкотре у журналістських ма­теріалах останнього періоду – наголошувалося, що пост у Раді федерації фактично є для Матвієнко почесною пенсією.

 

На обкладинці випуску від 4 липня зображена сама Валентина Іванівна, із пластиковою дудкою в руці. Матеріал про губернатора має заголовок «За сосули перед Отечеством».

 

Факт вилучення практично всього тиражу «Власти» викликав хвилю бурхливої реакції жителів Санкт-Петербурга. Повідомлення про те, що випуск з майбутнім екс-губернатором на обкладинці неможливо придбати у газетних кіосках та інших точках роздрібної торгівлі не лише надхо­дили у редакцію видавничого дому «Коммерсантъ», але й з’явились у блогах та соціальних мережах. «Якщо тираж журналу дій­сно було вилучено, це образливий для репутації міста вчинок. Не додасть він популярності і Валентині Матвієнко, особливо на кануні перехода її на третій за значущостю посаду у дер­жаві», – прокоментував ситуацію голова Союзу журналістів Росії Всєволод Богданов.

 

Кореспонденти видання виїхали на декілька десятків точок реалізації журналу – де їм  і повідомляли, що журнал або продано, або повернено розповсюджувачам як нере­алізований. Хоча до надходження наступного номеру «Власти» та оформлення повернення попереднього тиражу залишалося ще декілька днів.

 

«Усне розпорядження вилучити «Власть» від 4 липня надійшло наступного дня вранці з ко­мітету по друку адміністрації Санкт-Петербурга», – наводить слова джерела, що представляє компанію-розповсюджувача і побажав залишитися анонімним,  «Коммерсантъ».

 

Згідно інформації, якою володіє видавничий дім, розпорядження виконали у «Метропресс» та «Нева-пресс» – на долю яких випадає розповсюдження близько порядку 90% тиражу жур­нала. В «Метропресс» кореспондентові «Коммерсантъ» пообіцяли «проконсультуватися з началь­ством» і прокоментувати ситуацію, але ніякої відповіді так і не надішло. Жодного конструктивного пояснення не вдалося отримати і від «Нева-пресс». «Ми із родзрібу ні­чого не вилучали», – повідомила начальник відділу закупівель «Нева-пресс» Яна Купріна.

 

Представник же самої петербурзької адміністрації заявив редакції «Коммерсантъ», що їм  невідомо про вилучення тиражу «Власти». «До нас із такою проблемою ніхто не звертався. Мені про це нічого не відомо», – сказав голова комітету з друку санкт-петербурзької адміністрації Олександр Корєнніков.

 

За матеріалами "Коммерсантъ"

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Коммерсантъ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду