Двох китайських журналістів відсторонили від роботи за репортажі про катастрофу потяга

00:00,
4 Серпня 2011
971

Двох китайських журналістів відсторонили від роботи за репортажі про катастрофу потяга

00:00,
4 Серпня 2011
971
Двох китайських журналістів відсторонили від роботи за репортажі про катастрофу потяга
Двох провідних журналістів Центрального телебачення Китаю (China Central Television's; CCTV) усунули від роботи за критику на адресу влади країни у зв'язку з катастрофою швидкісного потяга 23 липня. Про це повідомляє Lenta.ru, з посиланням на The Independent.  

Журналістів китайського телеканалу відсторонили через кілька днів після аварії потягу, жертвами якого стали не менше 40 людей, а 190 осіб отримали поранення. У своїх репортажах співробітники CCTV критично відкликалися про дії влади країни, яка не дуже піклувалася про безпеку людей.

 

Після катастрофи поїзда на адресу уряду країни посипалася маса критики. Зокрема, китайські ЗМІ засудили те, що представники влади не відразу вирішили відвідати місце аварії потягу.

 

Китайська газета Global Times у свою чергу, звинуватила керівництво країни в неадекватній реакції на суспільну критику після аварії. Так, на думку видання, китайська влада в принципі невірно вибудовують відносини з суспільством, вимагаючи від народу виключно позитивної оцінки діяльності керівництва країни.

 

У той же час, 3 серпня, уряд Китаю закликав журналістів більш відкрито висвітлювати надзвичайні події. Офіційна газета КПК опублікувала статтю, в якій йшлося про те, що ЗМІ необхідно «відкрито і об'єктивно висвітлювати інформацію про розвиток ситуації, зусилля, що здійснює уряд, заходи щодо захисту населення і результати розслідувань найбільших подій і питань високої суспільної значущості».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду