«Известия» відмовилися публікувати інтерв’ю з Ксенією Собчак

00:00,
18 Липня 2012
1155

«Известия» відмовилися публікувати інтерв’ю з Ксенією Собчак

00:00,
18 Липня 2012
1155
«Известия» відмовилися публікувати інтерв’ю з Ксенією Собчак
Журналіст «Известий» Анастасія Ніточкіна брала для видання інтерв’ю з Ксенією Собчак, однак у останній момент газета вирішила його не друкувати.

17 липня Ксенія Собчак у своєму ЖЖ опублікувала листування з Анастасією Ніточкіною, котра брала у неї інтерв’ю для «Известий». З листування випливало, що текст інтерв’ю потрапив до Габрелянова (виконавчого директора ВД News Media Ашота Габрелянова, чи голові видавничого дому Арама Габрелянова – у листуванні не конкретизується), котрий почав його детально вивчати, після чого питання з публікацією інтерв’ю затягнулося.

Журналіст «Известий» відзначила, що отримала «добро» на інтерв’ю з Собчак у редактора відділу «Культура» Світлани Наборщикової, при цьому остання поцікавилася у головного редактора [Олександра Потапова – MS] – «Не под запретом ли у нас Собчак случайно?».

Згодом Ніточкина отримала від Наборщикової листа, з якого зрозуміло, що інтерв’ю у газеті не з’явиться, а сама Наборщикова порадила «притримати інтерв’ю до кращих часів».

Ксенія Собчак у коментарі виданню «Коммерсантъ» заявила, що «Известия» просто вирішили не давати їй можливість висловитися.

«Там не було нічого такого сенсаційного. Питання просто в тому, що взагалі можливість говорити людям з «чорного списку» у нас не надають. Я висловлювала якісь свої політичні погляди. Говорили про «осоловйовування» країни у аспекті журналістики. Про те, що, нажаль, в Росії всі журналісти девальвовані за рахунок федерального мовлення», – відзначила Собчак.

Крім того, у своєму Twitter Собчак зауважила, що, за її даними, «Известия» розривають контракт з редактором відділу «Культура» Світланою Наборщиковою та кореспондентом Анастасією Ніточкіною. Ніточкіну Ксенія Собчак пообіцяла влаштувати у видання Сноб, в якому очолює спецпроекти.

Ашот Габрелянов, у свою чергу, пояснив небажання друкувати інтерв’ю з Собчак тим, що воно виявилося «нудним».

«По інтерв’ю @xenia_sobchak. Його робила позаштатниця, принесла до редакції. Інтерв’ю відверто нудне, вирішили не публікувати. В чому питання?», – зауважив Габрелянов у своєму Twitter.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Габрелянов пояснив, чому Собчак не з’явилася в «Известиях»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду