Павло Дуров спростував наявність у ВКонтакте дитячої порнографії

00:00,
18 Липня 2012
1215

Павло Дуров спростував наявність у ВКонтакте дитячої порнографії

00:00,
18 Липня 2012
1215
Павло Дуров спростував наявність у ВКонтакте дитячої порнографії
Засновник ВКонтакте відповів на звинувачення представників руху «Охотники за головами», котрий спеціалізується на боротьбі з педофілією.

У своєму Twitter Павло Дуров назвав звинувачення «неправдивими», і відзначив, що «будь-які подібні матеріали одразу видаляються за скаргами».

Користувачів, котрі розміщують у ВКонтакте контент з ознаками педофілії, за словами Дурова, регулярно блокують, засновник соцмережі також нагадав, що над цим у проекті працює цілий відділ.

При цьому він відзначив, що «звичайна» порнографія маркується у ВКонтакте як контент для дорослих.

Представники руху «Охотники за головами» адресували 17 липня міністру російського МВС Володимиру Колокольцеву звернення, у якому вимагається притягнути керівництво ВКонтакте до відповідальності у зв’язку з наявністю у соцмережі контенту з ознаками дитячої порнографії.

«Адміністрація ВКонтакте цілеспрямовано надає платформи свого ресурсу для розміщення порнографії і готова не видаляти, а лише вилучати таку інформацію із результатів пошуку. Такі дії порушують норми статті №4 «Закону про ЗМІ» – «Неприпустимість зловживання свободою масової інформації», – наголошувалося у заяві.

При цьому «Охотники за головами» висловлювали прохання перевірити, чи мають місце подібні звинувачення, і у випадку їх підтвердження обмежити доступ громадян РФ до ВКонтакте до того моменту, поки адміністрація сервісу не видалить вказаний контент.

Виконавчий директор Ліги безпечного інтернету Денис Давидов у коментарі РІА «Новости» відзначив, що звинувачення на адресу ВКонтакте стосовно наявності дитячої порнографії, це популізм та піар.

Давидов наголосив на тому, що адміністрація сервісу не має стосунку до того, що розміщують на сайті соцмережі її користувачі – при цьому у останніх є можливість поскаржитися на контент.

Він також нагадав, що у Ліги є угода із ВКонтакте, згідно з якою представники організації мають право видаляти з соцмережі відео з дитячою порнографією та блокувати сторінки користувачів, котрі таке відео розповсюджують.

Саме ж відео зберігається на серверах ВКонтакте з метою наступної передачі до правоохоронних органів, додав Давидов

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ifamous
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду