Колорадський убивця озброївся до зубів через інтернет

00:00,
24 Липня 2012
1179

Колорадський убивця озброївся до зубів через інтернет

00:00,
24 Липня 2012
1179
Колорадський убивця озброївся до зубів через інтернет
24-річний Джеймс Е.Холмс (James E. Holmes), який постав перед судом за звинуваченням у масовому убивстві глядачів у кінотеатрі поблизу адміністративного центру штату Колорадо Денвері, придбав цілий арсенал персонального військового спорядження через інтернет. Про це з посиланням на джерела в поліції пише The New York Times. 

Натиснувши декілька разів на клавіші комп’ютера, він замовив 3 тис. набоїв для пістолета, стільки ж для автоматичної гвинтівки і 350 куль для дробовика 12-го калібру. Уся ця вогняна міць обійшлася  майбутньому вбивці приблизно у $3 тис.

Холмсу вдалося зробити це «законно й легко», скориставшись  тим, що критики називають фактичною відсутністю будь-яких законів, які регулюють продаж військового спорядження. «Це було так само просто, як замовити книгу на сайті Amazon», – відзначає газета.

Холмс, який досі не мав судимостей, зміг придбати військове спорядження, не  викликаючи щонайменшої уваги з боку правоохоронних органів. У більшості випадків торгівці зброєю не зобов’язані повідомляти їх навіть у тому разі, коли йдеться про незвично великі покупки зброї, зауважує The New York Times.

Внаслідок стрілянини, влаштованої Джеймсом Холмсом у кінотеатрі Aurora під час прем’єри фільму The Dark Knight Rises загинуло 12 чоловік і принаймні 48 отримали поранення. Тепер убивці загрожує смертна кара, а  драматична подія вразила Америку і загострила дебати щодо впровадження на федеральному рівні обмежень на торгівлю зброєю. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Джеймс Е.Холмс (James E. Holmes) / NYT
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду