Пред’явлено звинувачення проти екс-керівників News International

00:00,
20 Листопада 2012
1298

Пред’явлено звинувачення проти екс-керівників News International

00:00,
20 Листопада 2012
1298
Пред’явлено звинувачення проти екс-керівників News International
Королівська прокурорська служба Великобританії висунула звинувачення щодо перевищення службових повноважень колишніми керівниками News International, повідомляє з посиланням на повідомлення служби РІА «Новости».

Колишній головний редактор таблоїду News of the World Енді Коулсон і кореспондент зі справ королівської родини Клайв Гудман звинувачуються у спробах отримати незаконний доступ до інформації про королівську родину Великобританії – включно із приватними телефонними номерами та розмовами.

Екс-головред The Sun та колишній керівник News International Ребека Брукс, а також головний кореспондент The Sun Джон Кей звинувачуються у спробах отримати інформацію за хабар у £100 тис. співробітниці Міністерства оборони країни Беттіні Джордан-Барбер.

Очікується, що всі п’ять вищезгаданих осіб офіційно постануть перед судом протягом найближчих декількох тижнів. У випадку визнання їх винними, співробітникам News of the World та Міноборони загрожує тюремне ув’язнення.

Коулсону та Брукс раніше вже було пред’явлено звинувачення у цілеспрямованій організації прослуховування більше ніж 600 осіб – серед них, зокрема, лоди з оточення пари Джолі-Пітт, члени Кабінету міністрів та зірки, а також 13-річна Міллі Даулер, викрадена британська дівчинка, яку потім знайшли мертвою. Звинувачення були пред’явлені також приватному детективу Глену Малкеру (Glenn Mulcaire), до послуг якого зверталися Брук та Коулсон, колишньому головному редактору News of The World Стюарту Каттнеру (Stuart Kuttner), колишньому заступнику редактора Яну Едмондсону (Ian Edmondson), колишньому редактору новин Грегу Меск’ю (Greg Miskiw), колишньому головному репортеру Невіллу Терлбеку (Neville Thurlbeck) та колишньому помічнику редактора новин Джеймсу Вітерупу (James Weatherup). До цього Брукс також було визнано винною у перешкоджанні правосуддю. 

 

Матеріал про те, що телефон Міллі Даулер був зламаний журналістами News of The World, опублікувала газета Guardian  5 липня минулого року, спровокувавши бурхливу суспільну дискусію, фіналом якої стало закриття таблоїду. Як писала  Guardian, кількість жертв News of The World досягала 800, а лише тільки у детектива Глена Малкера було знайдено контакти 5800 осіб.

На переслідування з боку редакції таблоїду скаржилися відомі особи, зокрема, екс-міністр оборони Лайам Фокса також Пол Маккартні, актори Джуд Лоу, Х’ю Грант та Сієнна Міллер, письменниця Джоан Роулінг.

Справу про телефонне прослуховування розслідував суддя Левесон, його комісії свідчили Тоні Блер та власник News International Руперт Мердок і його син Джеймс.

Самі ж британці у пік скандалу навколо News of the World активно іронізували над принципами роботи вже неіснуючого таблоїду: Мердоку присвячувалися карикатури та фотосесії нижньої білизни.

Журналіст Guardian Нік Девіс (Nick Davies) був визнаний Асоціацією закордонної преси (The Foreign Press Association, FPA) журналістом року за розслідування резонансної медіаетичної справи.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
PA
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду