Американці вшанують пам’ять загиблих у школі «Сенді Гук» інтернет-хвилиною мовчання

00:00,
21 Грудня 2012
1325

Американці вшанують пам’ять загиблих у школі «Сенді Гук» інтернет-хвилиною мовчання

00:00,
21 Грудня 2012
1325
Американці вшанують пам’ять загиблих у школі «Сенді Гук» інтернет-хвилиною мовчання
Сьогодні о 9.30 ранку за місцевим часом провідні американські сайти не працюватимуть протягом хвилини, повідомляє СCN. 

Ця траурна акція стане частиною загальнонаціональної хвилини мовчання на знак пам’яті жертв масового вбивства у школі «Сенді Гук», Ньютаун, штат Коннектикут. Вона пройде у межах масштабної кампанії за ухвалення федерального законодавства з контролю реалізації зброї у США. 

Понад 100 тис. сайтів і осіб взяли на себе зобов’язання приєднатися до  кампанії Web Goes Silent на сторінці Causes.com.  Про свій намір вони також заявляли через хештег #momentforSandyHook.

Відомий американський підприємець Рон Конвей  (Ron Conway) з Кремнієвої долини веде кампанію Causes.com разом з іншими знаменитостями. Серед них – Райан Сікрест (Ryan Seacrest), Джек Дорсі (Jack Dorsey), Брітні Спірс (Britney Spears),  MC Хаммер (MC Hammer), Сьюз Орман (Suze Orman) і Тайлер Флоренс (Tyler Florence). 

Causes.com – це стартап, що використовує соціальні медіа для  підвищення рівня обізнаності суспільства щодо актуальних проблем, а також для створення доброчинних фондів. Конвей особисто є інвестором компанії.

Будь-який сайт, котрий хоче взяти участь у хвилині мовчання, може зробити це самостійно, або ж розмістити офіційний символ із зеленою стрічкою. На  Webmomentofsilence.org компанії можуть отримати відповідне зображення. На сайтах, які візьмуть у ній участь, з’являться слова: «Ми вшановуємо жертв трагедії у «Сенді Гук» Національною Хвилиною Мовчання».

Крім цього, представники технологічної еліти та зірки підписалися  під опублікованою у середу в друкованій версії The New York Times заявою про необхідність посилення контролю над реалізацією вогнепальної зброї. Ініціатором кампанії стали Mayors Against Illegal Guns («Мери проти незаконної стрілецької зброї») – лобістська група, до складу якої входять понад 700 американських  градоначальників.

Свою кампанію Mayors Against Illegal Guns розпочали після того, як у липні поточного року в кінотеатрі «Аврора», штат Колорадо, 24-річний Джеймс Е.Холмс (James E. Holmes) влаштував масову стрілянину. Озброївся Холмс дуже просто – через інтернет. Після подій у школі «Сенді Гук» ініціативу мерів почали підтримувати особливо активно. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
CNN
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду