Американська газета вибачилася за публікацію реклами виставки зброї поруч із матеріалом про школу «Сенді Гук»

00:00,
4 Січня 2013
1315

Американська газета вибачилася за публікацію реклами виставки зброї поруч із матеріалом про школу «Сенді Гук»

00:00,
4 Січня 2013
1315
Американська газета вибачилася за публікацію реклами виставки зброї поруч із матеріалом про школу «Сенді Гук»
Газета Stamford Advocate опублікувала вибачення 3 січня.

«Наші газети не повинні публікувати оголошення, в яких згадується зброя, включно з рекламою виставок колекційної та антикварної зброї, поруч із матеріалами про «Сенді Гук». Це – нетактовно, і це не повинно було трапитися. Це було помилкою, і ми вибачаємося за неї. Ми вжили низку заходів, які дозволять нам переконатися у тому, що подібне більше не відбудеться», – йдеться у зверненні Stamford Advocate.

Фото сторінки газети із рекламою виставки зброї East Coast Fine Arms Show поруч зі статтею про стрілянину 14 грудня у школі «Сенді Гук», Ньютаун, штат Коннектикут, під час якої загинули 20 дітей та 6 дорослих, швидко розповсюдилося у Twitter, пише USA Today.

Пам’ять жертв масового вбивства у «Сенді Гук» американські сайти вшанували віртуальною хвилиною мовчання. Активну кампанію на користь реалізації більш суворого законодавства щодо придбання та носіння зброї проводить у США ініціативна група Mayors Against Illegal Guns («Мери проти незаконної стрілецької зброї»), до складу якої входять понад 700 американських градоначальників.

Крім масового вбивства у «Сенді Гук», прихильники ідей більш жорсткого «збройного» законодавства вказують і на події у кінотеатрі «Аврора», штат Колорадо, де 24-річний Джеймс Е.Холмс (James E. Holmes) влаштував масову стрілянину, а озброїтися йому допоміг інтернет.

Крім цього, ідею депортації зі США відомого британського телеведучого Пірса Моргана (Piers Morgan), який у своєму шоу на CNN неодноразово висловлювався на користь посилення контролю над реалізацією у США вогнепальної зброї, підтримали більше 200 тис. прихильників діючих законодавчих норм. Відповідну петицію вони підписали у розділі We The People сайту Білого Дому. На це Морган заявив, що залишить країну самостійно – у випадку, якщо США не змінять своє законодавство.

Американському ж виданню Journal News довелося виставити навколо свого офісу озброєну охорону – після публікації карти з особистими даними власників зброї в округах Вестчестер та Рокленд штату Нью-Йорк редакція отримала велику кількість критичних листів. Втім, реальної загрози в останніх місцева поліція не побачила.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду