Google виплатить компенсацію громадянину Японії за некоректне автозаповнення у пошуковій системі

00:00,
17 Квітня 2013
1108

Google виплатить компенсацію громадянину Японії за некоректне автозаповнення у пошуковій системі

00:00,
17 Квітня 2013
1108
Google виплатить компенсацію громадянину Японії за некоректне автозаповнення у пошуковій системі
Суть скарги полягала в тому, що при введенні імені чоловіка, пошукова система доповнювала запит переліком злочинів, які він не скоював.

Громадянин Японії, ім’я якого не розголошується, подав скаргу до суду Токіо  ще минулого року. Позивач вважає, що через некоректне автозаповнення у пошуковій видачі йому важко знайти роботу, оскільки його он-лайн репутація викликає сумніви у потенційних роботодавців.

Суд Японії задовольнив позов  рік тому, висунувши вимогу Google видалити певні слова, які з’являються при пошуку за іменем позивача. Однак Google відмовилась  виконувати вимоги суду, мотивувавши тим, що  головне управління компанії не повинно підкорятися японським законам. Також компанія відзначила, що підказки формуються автоматично, тому тут не може йти мова про вторгнення в особисте життя.

Адвокат позивача Хіроюкі Томіта (Hiroyuki Tomita) висловив намір вимагати від компанії фінансової компенсації.

Як повідомляє Agence France-Presse, в результаті токійський суд таки зобов’язав японське відділення Google виплатити штраф як моральну компенсацію – розміром 300 тис. єн (3 100 доларів). Однак чи буде змінено автозаповнення наразі невідомо, оскільки токійське представництво Google не має повноважень редагувати пошукові запити, це може зробити тільки центральний офіс компанії, на який не поширюється японське правосуддя.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: bgr.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду