В Оксфорді перевидали підручник, де Крим був російським

В Оксфорді перевидали підручник, де Крим був російським

10:03,
2 Березня 2016
2526

В Оксфорді перевидали підручник, де Крим був російським

10:03,
2 Березня 2016
2526
В Оксфорді перевидали підручник, де Крим був російським
В Оксфорді перевидали підручник, де Крим був російським
Автори:
Британське видавництво Oxford University Press видало оновлений підручник з географії, у якому Крим зазначений частиною України.

Про це пише BBC.

В українському посольстві у Британії повідомили, що це сталося "після численних звернень та критики з боку громадськості та у відповідь на звернення Посольства".

У попередній версії підручника Крим був російським, що викликало протест та обурення українських дипломатів й активістів.

Підручник розрахований на школярів. Нове видання надійшло у продаж 29 лютого.

У тексті наголошено, що Крим, згідно з міжнародним правом, належить Україні. Також автори зазначили, що ООН не визнає Крим частиною російської території, а більшість країн світу, у тому числі Велика Британія, засудили так званий референдум 2014 року на півострові.

Oxford University Press зазначило, що готове безкоштовно обміняти стару версію підручника на оновлену.

Раніше за помилку через Крим на картах доводилося перепрошувати болгарському телебаченню, компанії Coca-Cola і ФІФА. Також у жовтні стало відомо, що французьке видавництво Larousse випустило атлас світу з «російським» Кримом. 

На думку російської влади, захоплення Криму силами російських військ не було порушенням міжнародного права. Однак той крок спричинив тривалі санкції проти Росії з боку багатьох західних держав та організацій.

Президент Петро Порошенко днями порівняв анексію Криму Росією із приєднанням Австрії до нацистської Німеччини у 1938 році.

Нагадуємо, що у грудні Міністерство закордонних справ України запустило проект «Крим на карті світу» для недопущення некоректного позначення автономної республіки Крим на картах світу. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду