Facebook-спільнота Євромайдан SOS відповіла на неетичне прохання журналіста

00:00,
27 Лютого 2014
1307

Facebook-спільнота Євромайдан SOS відповіла на неетичне прохання журналіста

00:00,
27 Лютого 2014
1307
Facebook-спільнота Євромайдан SOS відповіла на неетичне прохання журналіста
До спільноти Євромайдан SOS звернулася особа, яка представилася журналісткою, і попросила надати їй базу даних усіх постраждалих під час протестів. Активісти відмовили і пояснили свою позицію.

«Ми з глибокою шаною ставимося до самовідданої роботи журналістів та щиро вдячні усім за допомогу та співпрацю,Для уникнення непорозумінь в майбутньому, хочемо пояснити нашу позицію», – йдеться в повідомленні Євромайдан SOS.

За словами активістів, вони надають адресну допомогу постраждалим і оприлюднюють реквізити для фінансової підтримки лише за згодою особи чи їхніх родичів. Частина з них вже  повідомила, що не бажає оприлюднювати свої персональні дані, зауважують члени спільноти. Активісти пояснюють, що цінують довіру до людей і намагаються належно захищати надані їм персональні дані.

«Як ми декларували раніше, базу постраждалих людей ми готові передати відповідним комісіям по розслідуванню не для оприлюднення, а з метою надання належної узагальненої оцінки подіям, які мали місце, встановлення порушень прав людини та притягнення винних осіб для відповідальності»,  – йдеться в повідомленні.

Активісти пояснюють, що жодного разу не відмовляли журналістові надати контакти свідків чи постраждалих, однак це відбувалося за згодою цих людей.

«Ми вперше стикаємося з тим, що журналісти попросили в нас усю базу для оприлюднення. Ми просимо з розумінням ставитися до того, що ми поважаємо право на приватність людей, для яких працює наша ініціатива. А також нагадуємо, що захист прав та свобод - це одна із ключових вимог Майдану, за яких побили 30 листопада студентів, і за які боролися та вмирали у ці дні наші побратими», – нагадали волонтери.

Спільнота Євромайдан SOS створена для надання правової допомоги постраждалим на Євромайдані. Серед волонтерів – юристи, громадські активісти,  журналісти. Вони оперативно збирають всю інформацію про постраждалих, зниклих людей, шукають тих, хто готовий надати їм допомогу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
facebook.com/EvromaidanSOS
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду