Журналістам Lifenews заборонили в'їзд в Молдову

Журналістам Lifenews заборонили в'їзд в Молдову

13:00,
7 Вересня 2015
1943

Журналістам Lifenews заборонили в'їзд в Молдову

13:00,
7 Вересня 2015
1943
Журналістам Lifenews заборонили в'їзд в Молдову
Журналістам Lifenews заборонили в'їзд в Молдову
Автори:
Знімальній групі російського телеканалу Lifenews заборонили в'їзд в Молдову через відсутність акредитації.

Про це повідомляють самі журналісти Lifenews.

«Ось вже дев'яту годину ми з моєю колегою Наталією Калишевою знаходимося в транзитній зоні аеропорту Кишинева. Досі нам не повернули паспорти», - поскаржився кореспондент LifeNews Олексій Казанников.

Дещо раніше про факт затримання «РИА Новости» повідомив головний редактор каналу Анатолій Сулейманов.

«Наша знімальна група пройшла митний контроль в аеропорту Кишинева, а потім вже на стрічці (видачі багажу) їх попросили пред'явити речі до огляду. Їм було оголошено, що їм заборонений в'їзд в Республіку Молдова з причини, що у них немає акредитації», - розповів Сулейманов.

Кореспондентам видали документ про заборону в'їзду і повідомили, що паспорти вони отримають після повернення до Москви від представника авіакомпанії. В даний час журналісти очікують зворотного рейсу до Росії, який буде тільки ввечері.

Також Сулейманов повідомив, що у журналістів вилучили флешку, на якій записаний «шматочок якогось репортажу». Він, на думку представників молдавських митних органів, «загрожує безпеці Молдови».

Сулейманов додав, що митні органи «дізналися про те, що один з журналістів виявився нев'їзним в Україну», що, на його думку, могло послужити підставою заборони на в'їзд в Молдову.

Як зазначив головний редактор, у журналістів дійсно не було акредитації в Молдові, оскільки з цим у багатьох російських журналістів останнім часом виникають складнощі, і додав, що «формально вони (митна служба Молдови) мають рацію».

Нагадуємо, що у травні уряд Молдови схвалив законопроект, який фактично передбачає повну заборону мовлення в країні інформаційних та інформаційно-аналітичних передач російських телеканалів. Цей законопроект спрямований «на забезпечення захисту вітчизняного інформаційного простору від зовнішньої маніпуляції і пропаганди».

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду