У Литві можуть ввести додаткову плату за перегляд російських програм

У Литві можуть ввести додаткову плату за перегляд російських програм

17:07,
11 Червня 2015
2320

У Литві можуть ввести додаткову плату за перегляд російських програм

17:07,
11 Червня 2015
2320
У Литві можуть ввести додаткову плату за перегляд російських програм
У Литві можуть ввести додаткову плату за перегляд російських програм
Автори:
У зв’язку зі вступом в силу від 1 жовтня поправок до Закону про інформування суспільства, частину російських програм через порушення закону можуть показувати тільки за окрему плату, про що заявили представники Литовської асоціації кабельного телебачення.

Про це йдеться на порталі DELFI.

Усе буде залежати від рішень Литовської комісії з телебачення та радіомовлення (ЛКТРВ), оскільки діючі з жовтня поправки розширюють повноваження комісії: вони дозволяють не тільки забороняти трансляцію, але й зобов’язати ретрансляторів виключити з базового пакету послуг хоча би раз на рік програму-порушника.

«Це виключення з базового пакету не означає, що ця програма зникає взагалі, просто доступ до неї ускладнюється. Та якщо людина хоче бачити якусь програму, вона платитиме додатково. Існують різні форми», - пояснила на прес-конференціїпрезидент литовської асоціації кабельного телебачення Вайва Жукене.

Кабельні телекомпанії, що входять в асоціацію, нині показують близько 200 каналів, тому споживачу, за словами Жукене, «є з чого обрати». Все ж, зазначає вона, копанії не будуть добровільно  вносити російські канали в додаткові пакети, за які потрібно платити, вони чекатимуть розпоряджень комісії.

Голова ЛКТРВ Едмундас Вайтекунас запевнив, що з 1 жовтня не буде автоматичної вказівки вносити яку-небудь програму в платний пакет, санкції будуть застосовуватися тільки щодо порушень, здійснених з 1 жовтня.

Поправки до закону передбачають, що штраф за пропаганду війни, заклики повалити конституційний лад та здійснення замаху на суверенітет країни може призначатися не тільки трансляторам, а й ретрансляторам.

Цей штраф може складати до 3% річних доходів, або, якщо неможливо встановити рівень доходів – до 100 тисяч євро.

Законом також забороняється протягом одного року надавати державну допомогу ЗМІ, які займаються пропагандою війни та публікують заклики змінити конституційний лад.

Нещодавно Литва першою в ЄС цілковито заборонила трансляцію російського каналу. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Реальна Економіка
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду