Туоміоя: «Від Wikileaks більше шкоди, аніж користі»

00:00,
2 Грудня 2010
705

Туоміоя: «Від Wikileaks більше шкоди, аніж користі»

00:00,
2 Грудня 2010
705
Туоміоя: «Від Wikileaks більше шкоди, аніж користі»
Депутат парламенту Фінляндії від соціал-демократичної партії , колишній міністр закордонних справ Ерккі Туоміоя побоюється того, що витік інформації Wikileaks принесе більше шкоди, ніж користі.

 

На думку Туоміоя, масовий витік даних може призвести до зростання конфіденційності, що негативно відіб’ється  на веденні довірчих розмов. Туоміоя упевнений, що витік інформації Wikileaks суттєво вплине на практику здійснення  дипломатичної переписки, причому зміни будуть не у кращий бік.

 

«Стане більше секретної інформації, збільшиться використання технологій, що допомагають зберегти конфіденційність. Довірчі розмови можуть повністю зникнути з архівованих папок. Це завдало  б великих втрат, – сказав Туоміоя в інтерв'ю у ранковій телевізійній програмі першого каналу Юле.

 

Багато країн засудили витік інформації Wikileaks. США розпочали кримінальне розслідування за фактом публікації матеріалів. Американські власті також посилюють заходи щодо інформаційної безпеки. За словами держсекретаря Хілари Клінтон, йдеться про атаку проти всього міжнародного співтовариства.

 

Міністр закордонних справ Фінляндії Александер Стубб (національна коаліція) раніше засудив публікацію документів. На думку міністра, витік інформації може викликати нестабільність у світовій політиці.

 

Медіаграмотність за матеріалами  yle.fi

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду