На Україну припадає 18% світового дитячого порно

00:00,
10 Грудня 2010
2815

На Україну припадає 18% світового дитячого порно

00:00,
10 Грудня 2010
2815
На Україну припадає 18% світового дитячого порно
Близько 18% серверів, де викладається дитяча порнографія, нині знаходяться на українській території.

 

Про це повідомила  представник міжнародної організації ECPAT (End Child Prostitution Child Pornography & Trafficking of Children for Sexual Purposes) в країнах СНД Ольга Шведова.

 

За її інформацією, близько 25–35% порнографічних матеріалів, де використовуються діти, походить з країн колишнього СРСР, зокрема Росії, Білорусі та Молдови. В основному замовниками «слов'янського» дитячого порно в Інтернеті є американці та європейці.

 

«У них попит на білих дітей. Що жорсткішою є дитяча порнографія, то дорожче вона коштує. То хто ж за це може сплатити? Представники з багатих країн, які мають доступ до Інтернету і гроші», – вважає Шведова.

 

Вона стверджує, що усе починається з простого спілкування в Інтернеті, а потім доходить і до сексуальної експлуатації дітей і доведення їх до суїциду.

 

Ольга Шведова відзначила, що в Україні є закони, щоб запобігти поширенню дитячої порнографії в Інтернеті, але часто вони просто не виконуються.

 

Водночас представниця міжнародної правозахисної організації вказує, що в українському Міністерстві внутрішніх справ з'явився ефективний відділ боротьби з кіберзлочинністю, зокрема дитячою інтернет-порнографією. Проте цей орган в Україні працює не так давно і не встигає відстежувати усі злочини в Інтернеті.

 

У Росії ця робота налагоджена чіткіше і більш справно, додала Шведова, тому злочинці дедалі частіше «перебираються» в Україну.

 

На початку грудня всесвітня організація Virtual Global Taskforce (VGT) завершила багаторічну операцію Basket, під час якої були заарештовані ватажки мережі поширення дитячого порно в Україні.

 

Представники VGT повідомили, що поліція заарештувала п'ять ключових членів мережі в Україні і припинила їх онлайн-діяльність. Органи влади США, Канади, Великої Британії, Австралії , Італії та інших країн працювали спільно в операції Basket і розкрили кримінальну організацію, яка займалася рекламою і поширенням дитячого порно приблизно на 230 веб-сайтах. 

 

Медіаграмотність за матеріалами ІА «Новый регион»  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду