Соцмережі не мають однозначної відповіді на питання, що робити зі сторінками померлих користувачів

00:00,
27 Березня 2011
1566

Соцмережі не мають однозначної відповіді на питання, що робити зі сторінками померлих користувачів

00:00,
27 Березня 2011
1566
Соцмережі не мають однозначної відповіді на питання, що робити зі сторінками померлих користувачів
Одні створюють меморіальні сторінки, інші просто видаляють облікові записи.

Людське життя рано чи пізно добігає кінця, й користувачі соціальних мереж не уникнуть цієї долі. Популярна в Нідерландах соцмережа Hyves подбала про те, щоб облікові записи померлих користувачів не ятрили душу їхнім друзям і близьким, але залишались світлим спогадом про них.

 

Як повідомляє TheNextWeb, мережа запровадила для своїх користувачів новий статус In Memoriam, який може використовуватись для тих, кого не стало. За інформацією нідерландської газети The Dutch Daily News, для членів родини померлого зарезервована можливість звернення до адміністрації мережі з запитом про переведення про файлу у статус меморіального. Тоді до імені користувача додаються слова “Inmemoriam”, а сторінка залишається незмінною як пам’ять про людину. Деякі пов’язані із сторінкою сервіси, такі як чат або нагадування про день народження, що розсилається друзям, дезактивуються.

 

Такий підхід і найбільшою соціальною мережею світу – Фейсбук, яка в таких випадках проводить відповідні трансформації профайлу з метою створення «меморіальної» сторінки користувача. Доступ до адміністрування облікового запису блокується, а на меморіальну «стіну» друзі і родичі можуть надалі надсилати свої повідомлення на згадку про близьку людину. Сервіс мікроблогів Твітер у таких випадках задовольняє прохання родичів про видалення облікового запису. А загалом єдиного стандарту дій щодо облікових записів користувачів, що померли, у соціальних медіа немає.

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду