ms.detector.media
Валерія Буняк
16.09.2023 11:40
Євросоюз оштрафував TikTok на 345 мільйонів євро за недостатній захист персональних даних дітей
Євросоюз оштрафував TikTok на 345 мільйонів євро за недостатній захист персональних даних дітей
За даними регулятора, у 2020 році TikTok встановив для акаунтів неповнолітніх загальнодоступне налаштування за замовчуванням, через що будь-який користувач соцмережі міг переглядати контент дітей та зв’язуватися з ними.

Платформу «Tiктoк» оштрафували на 345 мільйонів євро за порушення законів про конфіденційність щодо обробки персональних даних дітей у Європейському Союзі. Зараз це найбільший штраф, який соцмережа отримувала від органів-регуляторів, передає Reuters

Уповноважений із захисту даних Ірландії заявив, що платформа порушила низку законів у період з 31 липня 2020 року по 31 грудня 2020 року. Так, за даними регулятора, TikTok встановив для профілів дітей віком 13–17 років загальнодоступне налаштування за замовчуванням. Через це будь-який користувач соцмережі міг переглядати контент неповнолітніх та зв’язуватися з ними.

Представник платформи заявив, що він не згоден зі звинуваченнями та розміром штрафу. Водночас регулятор дав TikTok три місяці на те, щоб привести обробку даних у повну відповідність до закону ЄС.

Нагадаємо, нещодавно TikTok відкрив свій перший європейський центр обробки даних у Дубліні, реагуючи на занепокоєння з приводу конфіденційності даних в однойменній соцмережі. TikTok назвав його «Проєкт Clover», підкреслюючи ключову роль, яку відіграє Ірландія. Компанія запевняє, що дані європейських користувачів її застосунку переміщуються виключно на сервери в Дубліні.

У квітні в уряді Ірландії співробітникам департаментів і державних установ, як і в низці інших європейських держав, рекомендували не використовувати китайський додаток TikTok на офіційних пристроях.

Фото: Getty Images

ms.detector.media