ms.detector.media
Юлія Поліковська
19.05.2023 16:00
Мешканці Монтани оскаржили в суді заборону TikTok на території штату
Мешканці Монтани оскаржили в суді заборону TikTok на території штату
Позивачі вважають, що заборона порушує їхнє право на свободу вираження поглядів.

У США п’ятеро користувачів тіктоку, які створюють контент у цій соцмережі, подали позов до федерального суду з вимогою заблокувати закон про заборону застосунку на території штату Монтана, підписаний губернатором Ґреґом Джанфорте 17 травня. Про це повідомило Reuters.

У позові, поданому до окружного суду Монтани ввечері 17 травня, згадується генпрокурор штату Остін Надсен, відповідальний за реалізацію закону.

Користувачі тіктоку вважають, що адміністрація штату Монтани вийшла за межі своїх повноважень, ухваливши згадуваний закон. На їхній погляд, він порушує їхні права на висловлення думки та є неконституційним.

«Монтана не може заборонити своїм громадянам переглядати чи завантажувати контент у TikTok, так само як не може заборонити Wall Street Journal через їхнього власника або ідеї, які там публікуються» зазначено в позові.

Речниця генпрокурора штату Емілі Флавер заявила, що штат готовий до позовів.

«Ми очікували юридичного спротиву й цілком готові відстоювати закон», — сказала вона.

Зазначено, що всі п’ятеро позивачів є громадянами Монтани. Серед них дизайнерка екологічно виготовлених купальників, яка використовує тікток для просування своєї компанії та взаємодії з клієнтами, колишній сержант ВМС США, який спілкується з іншими ветеранами в тіктоку, власниця ранчо, яка в соцмережі ділиться своїми пригодами на природі, студентка прикладної фізіології та чоловік, що публікує в тіктоку гумористичні відео та заробляє гроші на своєму контенті.

Справу розглядатиме суддя Дональд Моллой, якого призначив президент Білл Клінтон 1995 року.

Нагадаємо, закон про заборону китайського застосунку TikTok у штаті Монтана ухвалили, виходячи з міркувань безпеки, остерігаючись шпигунства на користь влади Китаю.

Як відомо, Білий дім доручив видалити тікток із федеральних пристроїв і систем.

Через потенційні загрози безпеці заборонили використовувати тікток на робочих пристроях представникам Європарламенту, Єврокомісії, Європейської Ради та державним чиновникам у низці країн, зокрема у Великій Британії, Бельгії, Франції, Естонії.

Фото: Pixabay

ms.detector.media