ms.detector.media
Юлія Поліковська
27.03.2023 11:25
В Україні пропонують заборонити TikTok
В Україні пропонують заборонити TikTok
На сайті президента з’явилася відповідна петиція

На сайті президента зареєстрована петиція про заборону в Україні соціальної мережі TikTok. Вона з’явилася на тлі заборон використання відеозастосунку для держслужбовці у низці європейських країн.

Авторкою петиції є Наталія Мирославівна Карасьова, котра зареєструвала відповідну ініціативу24 березня.

«Так як зараз багато пропаганди йде через відео з Tik-Tok, пропоную закрити його повністю хоча б на період війни в Україні», — пояснила громадянка свою пропозицію.

На сьогодні петиція зібрала понад 1850 голосів. Для того, щоб президент відреагував на неї, потрібно 25 тисяч підписів.

Додамо, петиції про заборону TikTok в Україні реєструють вже не вперше. Відповідні ініціативи з’являлися і у 2022 році, і в 2021 році, проте вони не набирали достатньої кількості підписів.

Нагадаємо, 28 лютого Європейський парламент заборонив співробіникам використовувати застосунок TikTok на своїх пристроях і рекомендував євродепутатам видалити його зі своїх телефонів. Перед цим заборонили своїм співробітникам користуватися китайською соціальною мережею TikTok з міркувань безпеки й Європейська комісія та Рада ЄС.

Через потенційні загрози безпеці заборонили використовувати TikTok на робочих пристроях державним чиновникам у Великій Британії, Бельгії та Франції.

Фото: Getty Images

ms.detector.media